søndag, september 19, 2021

Metal Søndag 19. september

 

Etter et solid debutalbum, så kom Hønefossbandet Beastcraft med en oppfølger 2007. Baptised in Blood and Goatsemen er alt det man kan forvente og håpe på etter å ha hørt debuten. Ren helnorsk svartmetall. Null forsøk på originalitet. Beastcraft ganske enkelt fortsetter med det som fungerte på debuten. Og det er en bra ting, siden det er akkurat det jeg ønsker fra dem. De klarte å gjenskape den gamle Darkthrone sounden på det første albumet og de gjør det igjen her. Til og med vokalen høres nesten helt lik ut. Musikalsk er Beastcraft kanskje et lite hakk mer skitten og rå på Baptised in Blood and Goatsemen enn Darkthrone var på sine klassiske album, men det er selvsagt ikke en dårlig ting siden black metal kan aldri være for skitten og rå. Baptised in Blood and Goatsemen er alt det man forventer med raske og rå riff, blast beats og ortodoks satanisme i både image og lyrikk. Det er god variasjon i både riff og tromming til tross av den veldig spesifikke stilarten Beastcraft holder seg innenfor. Det er nok av catchy elementer til tross av den grimme lyden de går for.

Baptised in Blood and Goatsemen har den rette stemning til at det er noe jeg kan høre på nonstop uten å gå lei. Det er et album som har alt det som gjorde at norsk black metal på 90-tallet fungerte så bra som det gjorde. Musikken er voldelig og aggressiv, stemningen er bekmørk og ondskapsfull. Det er et album som vokser for hver gjennomlytting. Digger du norsk black metal, så er alt av Beastcraft noe som du burde sjekke ut. Jeg har sagt dette mange ganger nok til at det er blitt et mantra, originalitet er oppskrytt.

----------------------------------------------------------------------------------

Evening Star er et brasiliansk heavy metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: