søndag, september 12, 2021

Metal Søndag 12. september

 
Selvfinansiert, 2018

Death doom kommer i mange former, men er det en stil av death doom som jeg digger, så er det den typen som ganske enkelt er rett frem death metal, bare langt mer seigt og sakte enn sjangeren ellers pleier å være. Foul fra USA er et perfekt eksempel på hva jeg snakker om her. De er ikke et band som spiller sakte for å vise at de er trist og lei, men heller for virkelig å understreke den ekle og grusomme følelsen all god death metal skal ha. Man kan kjenne rumlingen i øregangene når de setter i gang med de brutale riffene som kommer krypende fra de mest dype og mørke steder hvor alt liv har sloknet. Musikken er ikke bare treg og dyster, det er flere utbrudd av raskere death metal med blast beats og hele pakka. Men hovedsakelig holder musikken seg på et krypende tempo. Med den dype og uforståelige growlingen, så blir Of Worms til noe bekmørkt og brutalt.

Of Worms er 27 minutter lang og dermed mer en EP enn et fullt album, men for meg er dette en god lengde for brutale saker som dette. Det rekker ikke å bli kjedelig og det gjør deg sulten for mer morbid musikk for nattemørket. Digger du death doom som fokuserer først og fremst på death siden av sjangeren, så er det en selvfølge at du burde høre på Of Worms. Foul er et band som fortjener mer oppmerksomhet fra både death metalfans og doomfans. Dette er noe en hver fan av ekkel og blytung musikk burde sjekke ut.

---------------------------------------------------------------------------

Morgue Dweller er et amerikansk enmanns goregrindband some har gitt ut tre demoer/EP-er. Dere kan høre musikken på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: