søndag, november 15, 2020

Metal Søndag 15. november

 

Drone doom er en sjanger vi ikke snakker om ofte nok. Den hadde sin gullalder tidlig på og til midten av 2000-tallet, for så å gå litt i glemmeboken. Og det er synd siden jeg elsker konseptet. En av de glemte klassikerne fra denne epoken er Bludgeon av det nederlandske bandet Bunkur. Bludgeon er i mine ører alt det god drone doom skal være. Drepende sakte tempo, bekmørk og blytung. I stedet for den typiske gitar og bass strukturen, så er det to bassgitarer som står for alle riffene, noe som gir et ekstra hardt og tung lydbilde. Albumet består av en låt som er strukket ut til litt over en time. Siden det er drone doom, så er det snakk om et minimalistisk doomriff som repeteres med liten variasjon, noe som selvsagt er ekstremt monotont. I likhet med all annen drone doom, så er det skikkelig kjedelig å høre på om du ikke lar deg fenge av den dystre stemningen. Men lar du deg fenge, så blir du dratt inn i et kvelende lydlandskap fylt med rendyrket depresjon og angst. Tromme er minimalistiske akkurat som det ene riffet blir repetert og slår hardt ned uten nåde, der hvert trommeslag slår dype sår i det forskrudde lydbildet. Av og til forsvinner den sakte, men intense beaten og vi sitter der igjen med bare den fuzzy lyden av bassgitarene. Vokalen er en ropende growling som høres ut som noen fanget i Helvete.

Det tar en halvtime før Bludgeon viser litt variasjon i riff og tromming, for så å gå tilbake til det repeterende riffet som har blitt spilt helt siden starten. Er du typen som aldri likte drone doom eller forsto konseptet, så er ikke dette en utgivelse du burde sjekke ut. Tempoet er ekstremt sakte og alt er satt opp for å være mest mulig ubehagelig å høre på. Dette er musikk som er skapt for å høres på i mørket med lukkete øyne mens man lar alle de negative følelsene vokse og de mest dystre tanker ta over. Bunkur skaper et lydlandskap som er ugjestmild og som få ønsker å utforske på Bludgeon. Men er du villig til og tør utforske det bekmørke, så gir Bludgeon deg en time med sakte, blytung drone doom som er garantert til å dra deg ned i et mørke du kanskje ikke vil noen gang komme deg ut av.

----------------------------------------------------------------------------

Morgul Blade er et amerikansk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: