søndag, september 20, 2020

Metal Søndag 20. september

Etter det mislykkete forsøket på mer kommersiell puddelrock med en annen vokalist i 1989, så kom Accept tilbake i full kraft med Objection Overruled i 1993. Et album som har alt det et skikkelig Accept album skal ha. Skarpe riff, catchy låter, aggressiv energi, og kanskje like viktig, Udo Dirkschneider tilbake som bandets vokalist. Objection Overruled er alt det som gjorde Accept genialt på 80-tallet, bare finjustert slik at hver riff treffer hardt og hver melodi sitter som støpt. De gjør med andre ord ikke akkurat noe nytt, men det de gjør er såpass perfekt at jeg vil påstå at Objection Overruled er på samme nivå som hvilken som helst av deres klassiske 80-tallsalbum. Så selv om det er lite anderledes å skrive om sånn sett, så står Objection Overruled som en konsentrert dose av det tyske stålet vi alle burde kunne forvente fra Accept. Fra de hardtslående stykkene med speed metal til de mer AC/DC inspirerte hardrockerne, så får man en store dose av det som gjør Accept til Accept, noe som føles skikkelig godt etter det mer kommersielle albumet de prøvde seg på noen få år tidligere.

Jeg tror mye av grunnen til at så få snakker om dette albumet når de snakker om Accept er fordi det kom ut i 1993. Skikkelig heavy metal var ansett som død og med tanke på at dette var før internet tok av, så var det mange fans som ikke hørte om Objection Overruled da det kom ut. Dette er en glemt klassiker en hver fan av både Accept og skikkelig heavy metal burde hørte på. Alt med Objection Overruled er bare riktig og energien er på topp. Det er ingen overraskelser å finne og du vet allerede hvordan det høres ut før du trykker på play, men det er langt i fra en dårlig ting. Det høres akkurat ut som klassisk Accept, og det er god nok grunn til å kalle Objection Overruled en klassiker.

-----------------------------------------------------------------------------

Elyrean er et britisk thrashband som har gitt ut tre demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Lee Kerslake døde av kreft i går i en alder av 73 år gammel. Han spilte trommer på de to første Ozzy Osbourne albumene, og ikke minst, han var trommis i Uriah Heep. Trist med tanke på at han var med på å spille inn noen av musikkhistoriens mest solide album.

Nå over til metal musikkvideoer.

0 Comments: