søndag, mai 31, 2020

Metal Søndag 31. mai

Scorpions - Fly to the Rainbow
RCA Victor, 1974

Etter en solid debut med tidlig heavy metal i 1972, så skilte Scorpions lag med gitarlegenden Michael Schenker og han ble med i det legendarisk hard rockbandet UFO. Hans bror Rudolf Schenker fortsatte som Scorpions sin faste rytmegitarist og Michael ble erstattet med den minst like legendariske Uli Jon Roth. Uli Jon Roth sin mer neoklassiske stil og fantastiske gitarspill er mye av grunnen til at Scorpions ble til et av Tysklands største og mest kjente band. Fly to the Rainbow fra 1974 er på mange måter albumet hvor Scorpion fant sounden vi assosier dem med. Det er lite igjen av den mer tidlige Black Sabbath inspirerte metalsounden til debuten og de lettere jazzinspirerte seksjonene, men de beholdte det tydelige psykedeliske preget. De var fortsatt et krautrockband på dette stadiet med prog rockinspirasjoner, men samtidig så kan man høre at dette er steget nærmere den 70-talls hard rocken de var med på å definere. For selv om Scorpions tok et lite steg i fra metalsounden til debuten, så var det et stort steg imot noe av den mest solide hard rocken fra denne tidsperioden. Fantastiske gitarsoloer fra Uli Jon Roth, fantastisk energi når de skrur opp tempoet og fantastisk stemning når de skrur det ned. Dette er alt det hva fans av 70-talls hard rock ønsker seg.

Fly to the Rainbow er en klassiker for en hver fan av gammel hard rock, men det er et album som fortjener å være kjent blant musikkfans generelt. Scorpions er et såpass velkjent band at alle har hørt om dem, men de fleste ser kun på dem som et kommersielt arena rockband som var kjent på 80-tallet og fortjener å gå i glemmeboken i dag. Fly to the Rainbow er ikke det hardeste og tyngste de gav ut og ikke det albumet som gjør dem relevante til metalsjangeren, men alt med det er bare såpass velspilt og har den rette stemningen at det er noe man burde høre på. Fly to the Rainbow har alle elementene som gjør tidlig Scorpions og 70-talls hard rock så genialt. Det er ikke deres mest kjente album, men det er et som fortjener klassikerstatus.

----------------------------------------------------------------------------

Pallas Athena er et britisk symfonisk metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Little Dead Bertha - Age of Silence

Big Mute Blue City (F-Zero) - GaMetal

Ghost - Rats

0 Comments: