søndag, juli 28, 2019

Metal Søndag 28. juli

220 Volt - 220 Volt
CBS, 1983

Er det en ting svenskene kan, så er det melodiøs metal. Et godt eksempel på det er 220 Volt fra Østersund. Dannet i 1979, så spilte de inn to demoer før de gav ut singelen Prisoner of War, som nådde en radiostasjon USA. De ble raskt plukket opp av CBS og gav ut dette selvtitulerte albumet året etter. Dette er heftige saker for noe som er så melodiøst og kommersielt. De var tydelig et band som ønsket å slå i gjennom, men de glemte ikke at de var et metalband da de spilte inn dette. Så det er skikkelig kule riff i alle låtene og gitartonen er ganske tung til å være noe i fra 1983. Det er til og med hint av speed metal på enkelte låter. Samtidig, så er det catchy nok saker til at disse låtene hører hjemme på rockeradio sammen med alle de andre kommersielle hard rockbandene fra denne tiden. 220 Volt fikk til og både høres ut som skikkelig heavy metal man kan headbange til og spille låter som normale folk kan rocke ut til. Gitarspillet er veldig solid og kanskje bandets styrke utover god låtskriving. Det er noen riff og gitarsoloer som treffer hardt, som gjør at dette albumet er noe man kommer tilbake til for å høre på om igjen og om igjen.

Digger du 80-talls heavy metal, så er det en selvfølge at du burde sjekke ut 220 Volt. Til tross for at de er på den melodiøse siden av ting, så føles de ikke som enda et puddelrockband med teite låter om kjærlighet og den type tull. Lyrikken fokuserer heller kule og fantastiske ting slik skikkelig metalband pleier å gjøre, og stemningen i musikken er den man ønsker å føle når man hører på gode gammeldags heavy metal. 220 Volt gikk bort fra metal og mer imot en hard rocksound på senere album, men dette selvtitulerte albumet er ren metal fra start til slutt.

----------------------------------------------------------------

Nervcast er et canadisk heavy metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Yachi som var gitarist i Rose Rose som døde i en trafikkulykke den 23. juli. Jeg har ingen forhold til Rose Rose, men de har lenge vært på min liste over band jeg ønsker å sjekke ut. Deres miks av hardcore punk, thrash og death metal er noe som høres ut som min ting. Det er alltid leit når metalmusikere dør.

Nå over til metal musikkvideoer.

Mortician - Three on a Meathook

Dokken - Dream Warriors

Death Angel - Voracious Souls

0 Comments: