søndag, mai 26, 2019

Metal Søndag 26. mai

Lair of the Minotaur - Cannibal Massacre
Southern Lord Recordings, 2005

Det er ikke ofte jeg gidder å samle på eller anmelde singler, men det er noen som er absolutt verdt både å skaffe seg og skrive om. Et veldig åpenlyst eksempel på dette er Cannibal Massacre av Lair of the Minotaur. Denne fantastiske utgivelsen kom ut året etter den nå klassiske debuten hvor Lair of the Minotaur viste frem unik blanding av thrash, sludge og doom. Cannibal Massacre er en ni minutter lang låt som perfekt demonstrer hvorfor Lair of the Minotaur er et genialt band. Etter at Cannibal Massacre åpner med et ekstremt blytungt og seigt riff i det første minuttet, så går låta over til et raskere tempo og setter i gang med noen av de tyngste og tøffeste riffene jeg hadde hørt på lenge da jeg første gang hørte på denne singelen. Det er umulig og ikke headbange. Låta er så fryktelig catchy, men samtidig ekstremt brutal og tøff som faen. De har kanskje en sludge metal gitartone, men denne låta skriker thrash med alle de tøffe riffene som veksler mellom raskt og sakte. Vokalen veksler mellom hes hardcore rop og en skrikende growling, som virkelig høres aggressiv ut og passer låtens groteske lyrikk perfekt. Bare alt stemmer på denne låta, fra den hardtslående trommingen til hvor sint og hardt alt høres ut. Ikke bare er dette en perfekt mix av thrash og sludge med tydelige røtter i hardcore, men med den brutaliteten og morbide stemningen, så er den også en perfekt death metal låt.

Dessverre er metaldelen av sporet over etter fem minutter og resten er en creepy ambient låt. Til gjengjeld har det en fantastisk mørk synth med en fantastisk stemning. Mørk og ond, som noe rett ut av en 80-tallsskrekkfilm. Så selv om jeg skulle ønske at alle de ni minuttene var metal, så er dette fortsatt et bra stykke musikk som gir deg pusterom til å reflektere hva du har nettopp hørt på. Den andre låten på denne CD-en er Horns of the Witch, som er en kort og brutal låt som ikke var på debuten. Tøffe saker og en solid bonus, men ikke like genial som singelens tittelspor. Jeg tror ikke det er noen singler i metal som er klassikere og at dette er en sjanger som handler om EP-er og album, men Cannibal Massacre kommer nært nok.

-------------------------------------------------------------------------

Traiectum Inferius er et nederlandsk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nothing Lies Beyond - Closed in Chains

The Summoned - Faradic

Ignea - Alga

0 Comments: