søndag, januar 20, 2019

Metal Søndag 20. januar

Dagger Moon - Citadel
Selvfinansiert, 2016

Doom metal og punk rock er to sjangere som man ikke skulle tro går an å kombinere, men utrolig nok fungerer de to veldig bra sammen. Det amerikanske bandet Dagger Moon tar skitten og rå crust punk, og spiller det med et sakte og seigt tempo som skaper en direkte farlig atmosfære. På toppen av det hele har de en iskald synth hentet rett fra 80-tallet. Det gir musikken en post-apokalyptisk stemning. Det høres nesten ut som noe fra filmen Escape from New York fra 1981, bare tungt og langt mørkere. Man kan se for seg lærkledde gjenger hentet rett ut fra Mad Max filmene, som lever i ruinene av det som er igjen av sivilisasjon. Dette er musikken for dystre dystopiske framtidsvisjoner og skitne bakgater hvor punkergjenger henger mens de venter på deres neste offer. Det er lett å beskrive hvordan musikken får meg til å føle, men det er vanskeligere å beskrive selveste musikken utover at det er rå, tung doom spilt på et sakte nivå og at synth er en stor del av lydbildet. Vokalen er skrikende og fjern, nesten bortgjemt i lydbildet. Alt med dette albumet føles bekmørkt og håpløst.

Citadel er et album som handler først og fremst om atmosfære. Riffene og trommingen er gode nok, men det er lydlandskapet sammen med synthen som gjør at Citadel står ut som noe unikt og atmosfærisk. Albumet har en god groove hele veien, og til tross av crust punkelementet, så føler Dagger Moon veldig sjeldent behovet for å øke tempoet. Dette er et album først og fremst for de av oss som liker at metal er seig. Albumet kan høres gratis på deres Bandcamp, samt at man kan kjøpe det på vinyl der. Dette er musikk som er som skapt for vinyl, så det er absolutt verdt pengene.

--------------------------------------------------------

Throne er et amerikansk melodiøst death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nightwish - Nemo

Seikima II - El Dorado

Queensrÿche - Eyes of a Stranger

0 Comments: