søndag, desember 30, 2018

Metal Søndag 30. desember

Marble Chariot - The Burden Is so Heavy...
Selvfinansiert, 2012

En rekke obskure band har kommet ut av den franske doom metalscenen i de siste årene, og Marble Chariot er et av disse bandene. Marble Chariot går for tradisjonell doom med den depressive følelsen spilt med et sakte tempo. Sånn sett er det ingenting man ikke har hørt før fra sjangeren, og riffene deres er heller ikke de sterkeste jeg har hørt. De kunne godt ha hatt en til gitarist eller noe for å bygge opp musikken mer enn de gjør på denne utgivelsen. Når det er sagt, så er det ingen tvil om at de får til trist og seigpint musikk. Den råe gitaren sammen med bassen høres kul nok ut for en tidlig EP som dette, og jeg liker vokalen. Den er ren og pen, men får frem den håpløse og melankolske følelsen de går for. Det er nesten en følelse av grunge rock bak det hele, spesielt den første låta og korteste av de tre som er på The Burden Is so Heavy.... Den er på seks minutter og mest catchy, mens de to andre er 10 minutter og langet mer seigpina.

The Burden Is so Heavy... er en dyster EP på litt under en halvtime. Ikke det beste sjangeren har å by på, men det fungerer bra nok til at man kjenne at depresjonen setter seg inn over sinnet. Det som er virkelig trist er at Marble Chariot hadde klart og tydelig så mye rom til å vokse og bli til noe. De kunne ha vært med på å gi den franske scenen mer oppmerksomhet. Dessverre splittet de opp i 2015 og vi får nok neppe høre noe album fra dem. Heldigvis kan man fortsatt høre dem på deres Bandcamp.

-----------------------------------------------------

Aerith er et amerikansk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Abnormality - Mechanisms of Omniscience

Aetherian - The Rain

The Gates of Slumber - Death March

0 Comments: