søndag, november 04, 2018

Metal Søndag 4. november


Sweeping Death - Astoria
iGrooveNext.com, 2017

Sweeping Death er et progressiv thrashband fra Tyskland som har skapt en perfekt balanse mellom prog og old school thrash metal. Hvis vi fokuserer på thrashdelen av musikken, så har de alt på plass. Det er raske catchy riff og den intense energien som man forventer fra sjangeren. Vokalen er av den gode gamle sorten hvor vokalisten kan finne på å treffe de høye tonene. Med tanke på at dette er et tysk band, så er jo dette elementer man assosierer mer med amerikansk thrash, men det er bare med på gjøre dem litt mer anderledes fra andre tyske band. Alt dette er kult nok, men det som får Sweeping Death til å skinne er det mer progressive elementet av musikken. Selv om grunnlaget er thrash, så tar de i bruk langt mer moderne elementer i låtstruktur og rytmer. Det er vanskelig å beskrive, men det er mye teknisk instrumentalbruk slik som man forventer fra progressiv thrash, men det er alltid energisk og interessant å høre på. Noe av musikken har klare hint av klassisk, noe fra diverse metaltrender fra 2000-tallet frem til i dag, og det mer prog en thrash til tider, men det er alltid gode riff. Dette er den type utgivelse som hadde vært enklere å forklare om jeg kunne musikkteori, så alt jeg kan si er at dette er en solid halvtime med kvalitetsmusikk.

Jeg skaffet meg denne EP-en på CD nesten med en gang den kom ut i januar i 2017. Hadde jeg ventet til august, så hadde jeg kunne kjøpt Deluxe utgaven i stedet. Det er bare en ekstra låt og et anderledes platecover, men digger du det du hører på deres Bandcamp, så er det absolutt verdt å skaffe seg den utgaven (ikke at du har noe valg siden førsteutgaven er utsolgt). Digger du thrash som er teknisk og moderne, så er Astoria en sikker vinner. Det er sjeldent man hører thrash som er så old school, men også så fresh og moderne samtidig.

-------------------------------------------------------------------

Tenebra Arcana er et italiensk symfonisk black metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Liv Moon - Double Moon

Riul Doamnei - Greenglow Which Filters Through

Advent Sorrow - The Wraith in Silence
Fanvideo.

0 Comments: