søndag, november 18, 2018

Metal Søndag 18. november

Sodom - Agent Orange
Steamhammer, 1989

Etter å ha gått vekk fra den mer råe tidlige black metalstilen fra debuten og til en litt mer teknisk sound på Persecution Mania i 1987, så er Agent Orange fra 1989 en fortsettelse av det de begynte på med det albumet. Borte er satanismen og den primitive sounden, og vi har en mer seriøs og tight utgave av Sodom. Men ikke tro at råskapen er borte av den grunn. Dette høres fortsatt ut som klassisk Sodom,og dette er noe av det beste de noen gang har spilt inn. Agent Orange er albumet hvor de spiller ufattelige tøffe riff fra start til slutt. Det er nok av thrashalbum som kom ut både før og etter Agent Orange som er raskere og har mer skarpe riff, men få kan komme nær holdningen og energien Sodom får frem på dette albumet. Den hese vokalen til Tom Angelripper og hans bass sammen med det drittøffe gitarspillet til Frank Blackfire og den alkoholiserte trommingen til Chris Witchhunter er kanskje den mest ikoniske sounden fra den tyske thrashscenen, og Agen Orange er det albumet hvor de virkelig får frem hvorfor Sodom er et av Tysklands største og viktigste thrashband. Dette er dessverre det siste Sodom albumet hvor de spiller sammen siden Frank Blackfire forlot bandet for å bli med i Kreator.

Agent Orange er en perfekt mix av rask musikk slik man forventer fra thrashsjangeren og mer midttempopartier som er skreddersydd for headbanging. All riffene treffer hardt og skaper den aggressive energien av krig. Hele albumet oser av krig og konflikt, inkludert det jævlig kule platecoveret. Ikke alle låtene handler om krig og elendighet. Det er også Incest, som er en låt som handler om seksuell perversjon, som er et tema som selvfølgelig vil dukke opp med et band som heter Sodom. Det er også Ausgebombt, som handler riktignok om krig, men er musikalsk sett en mellomting mellom en hardcore punklåt og en Motörhead låt. Albumet avsluttes med en up beat cover av Don't Walk Away av NWOBHM bandet Tank. Etter at den er over, så sitter man med igjen med følelsen at man nettopp har hørt på et av tidenes beste album, og det er fordi man nettopp har gjort det. Enten det er snakk om hvordan riffene i åpnings/tittelsporet drar deg inn, den bitre og følelsesladete Remember the Fallen, eller hvilken som helst annet låt, så høres alt på Agent Orange fantastisk ut og man kan forstå hvorfor dette er ansett som et av tidenes beste thrashalbum.

------------------------------------------------------------------

Galactic Massacre er et amerikansk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Ghost - Square Hammer

220 Volt - Love Is All You Need

44 Magnum - It's Alright Now

0 Comments: