søndag, oktober 07, 2018

Metal Søndag 7. oktober

Kausalgia - Dreamquest
Saarni Records, 2016

Finske Kausalgia er et av de bandene som kaller seg selv for et dark metalband, men i likhet med de fleste som bruker den sjangerbeskrivelsen, så spiller de egentlig ganske rett frem black metal. Det er som forventet en rå tone på gitaren og vokalen er hes, men Kausalgia har et langt større fokus på atmosfære enn på å være ekstreme. De raske black metalriffene brukes på en veldig melodisk og vakker måte som bygger på stemningen de går for. Musikken føles ikke spesielt hard eller brutal til tider, men beholder den kalde følelsen god black metal skal ha. I motsetning til mye annen atmosfærisk black metal, så tyr ikke Kausalgia til hypnotisk repetering og lange låter, og har en ganske rett frem sangstruktur som holder seg rundt de typiske fem minuttene en vanlig metal låt pleier å vare. De fleste låtene holder seg på et midttempo eller mer sakte nivå, med noe få mer raske låter. Selv de raske låtene føles aldri for intens eller bråkete hvis man er vant med black metal. Det er noe pent og rolig med Dreamquest som går at det står litt ut fra de ellers mer råe og groteske black metalalbumene der ute.

Jeg liker godt den melodiøse og atmosfæriske følelsen på Dreamquest. Det er ikke det albumet jeg setter på når jeg vil ha noe hardt og tøft. Det er mer et album for stille stunder og rolige turer på høsten. Den mørke, men vakre følelsen i musikken passer perfekt til de mer melankolske stundene i livet. Kausalgia er absolutt et band som er verdt å støtte, og du kan kjøpe CD-en på deres Bandcamp, eller bare streame det gratis der om du måtte ønske det.

------------------------------------------------------------------------

Havamal er et svensk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dree kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Phidion - Swarming Spectres

Hell - Deathsquad

Obituary - Ten Thousand Ways to Die

0 Comments: