søndag, september 23, 2018

Metal Søndag 23. september

Monument of Misanthropy - Anger Mismanagement
Selvfinansiert, 2014

Death metal er en sjanger som ofte dytter grenser, og i dette tilfellet er det bokstavelig siden de to hovedmedlemmene i Monument of Misanthropy som står for gitar, bass og vokal er fra Østerrike og Frankrike. Det tredje medlemmet som kun spilte på dette albumet er Romain Goulon fra det ganske så kjente tekniske death metalbandet Necrophagist. Med Romain Goulon på trommer, så vet du at det blir heftige saker. Det er snakk om lynrask tromming med mye blast beats, som er intens, vill, men samtidig presis uten å være altfor klinisk og teknisk. Det er nesten utrolig at Jean-Pierre Battesti, som står for både bass og gitar klarer å holde tritt med trommene. George Wilfinger (eller George Misanthrope som han kaller seg selv for på dette albumet) står for all growlingen. Han kjører på med en dyp brølende growling fylt med mye sinne og direkte hat rettet mot menneskeheten og vår dumskap. Ut i fra disse beskrivelsene, så er det en selvfølge at musikken på Anger Mismanagement er brutal death metal. For mange er det en selvfølge at death metal skal være brutal, men noen band er mer brutale enn andre, og Monument of Misanthropy er absolutt et band som fortjener å ha brutal foran sjangerbeskrivelsen.

Alt med Anger Mismanagement føles sint og brutalt. Det er det man forventer fra moderne og brutal death metal, men Monument of Misanthropy dytter musikken til det intense nivået som er nødvendig for at man ikke føler at dette er bare enda et kjedelig death metalband. De prøver aldri å være for teknisk eller fancy, de bare spiller fort, hardt og intenst. Anger Mismanagement er 30 minutter med voldelig aggresjon, som avsluttes av med en cover av den klassiske Kreator låta Flag of Hate. Så lenge du er typen som digger den mest ekstreme siden av death metal, så er Anger Mismanagement et album som hører hjemme i din platesamling.

-----------------------------------------------------------------

Folkrieg Techcatl er et mexicansk folk metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres SoundCloud.

Nå over til metal musikkvideoer.

Lizzies - 666 Miles

Cybernetic Witch Cult - Dark Star

Viper - Rebel Maniac

0 Comments: