søndag, august 19, 2018

Metal Søndag 19. august

Faces of the Bog - Ego Death
Selvfinansiert, 2016

Sludge metal er en sjanger som ofte er enten veldig aggressiv eller veldig atmosfærisk. Med å ta en rask titt på plate coveret til Ego death, så er det åpenlyst at dette albumet tilhører den sistnevnte kategorien. Dette er absolutt et tilfelle av at albumet høres akkurat ut som platecoveret ser ut. Ego Death er sludge som er psykedelisk, progressiv og skikkelig seig. De sakte og blytunge gitarriffene drar lytteren inn i kosmisk lydlandskap med skikkelig tykk atmosfære. Men ikke tro for et sekund at dette er tam musikk bare fordi dette faller under den mer atmosfæriske siden av sludge. Til tross av det sakte tempoet, så er det intensitet i de tunge riffene. Sammen med trommen og den skrikende hardcorevokalen, så bygges musikken opp til noe veldig intens. Så selv om lydlandskapet er psykedelisk, og til tider rolig og meditativ, så kan det bli ganske aggressivt.

Band som Faces of the Bog er et godt eksempel på hvorfor sludgescenen i Chicago er såpass respektert i sjangeren. Ego Death er så langt deres første og eneste album, men jeg håper på at de gir ut langt flere hvis de kan holde på denne høye kvaliteten. Det er nok av sludge doom der ute som gjør en bra nok jobb med å være atmosfærisk og alt det der, men få klarer å oppnå like god låtskriving og framføring som Faces of the Bog. Digger du denne type musikk, så er dette et band du burde støtte med å kjøpe album deres. Du kan finne det og en gratis stream på deres Bandcamp. Det er 51 minutter med intens atmosfære og riff.

----------------------------------------------------------------

Tides of Kharon er et canadisk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Den 14. august døde Randy Rampage i en alder av 58 år. Han var vokalist på debutalbumet til Annihilator, Alice in Hell. Alice in Hell er i mine ører en av de store amerikanske thrashklassikerne fra 1989 og et viktig album fra den tiden jeg oppdaget metal. Jeg er en stor fan av hans stemme og det er synd at han ikke var vokalisten på resten av bandets diskografi. Han gjenforentes med Annihilator i 1999 på albumet Criteria for a Black Widow, for så å slutte i Annihilator slik at han kunne forsette og synge for punkbandet D.O.A., et band han hadde vært medlem av siden 1978. Han var ikke det største navnet i metal utover at han var på et klassisk album, men det er uansett et stort tap.

På samme dag tok Jill Janus selvmord. Jeg kommer ikke til å savne henne på samme måten siden jeg ikke en gang har hørt på Huntress. Jeg bare husker at det bandet fikk dårlig kritikk på alle albumene deres og at plateselskapet prøvde å pushe dem som den neste store tingen i metalscenen. Uansett om de var mest kjent for den negative oppmerksomheten de fikk, så er hennes selvmord tragisk.

Nå over til metal musikkvideoer.

66crusher - The Game

颠覆M - Guardian

[Vinesauce] Joel - Rev Thinks The Beatles Are Death Metal

0 Comments: