søndag, juli 01, 2018

Metal Søndag 1. juli

Blood Duster - Yeest
Dr. Jim's Records, 1996

I 1993 gav det australske grindcorebandet Blood Duster ut Fisting the Dead. 19 minutter med rask og stygg grindcore fylt med blod, tarmer og alt det som gjør denne type musikk så fantastisk. Det skulle gå hele tre år før de gav ut denne EP-en som en oppfølger. Den er enda kortere med sine knappe 12 minutter og musikken er ikke lengre like rask, men de er fortsatt like tunge og ekle som de var på den første EP-en. Yeest har en mer midttempo struktur til låtene og death metalelementene er langt mer tydelig. Det er fortsatt grindcore, bare at musikken er mer groovy og seig.

Som nevnt i min anmeldelse av Fisting the Dead, så er denne EP-en med som bonusspor på alle nyere utgaver. Sammen med en hel haug med andre kule spor, så får man nesten en hel time med brutalitet. Selv om dette er en anmeldelse av Yeest, så er det 2008 utgaven av Fisting the Dead du burde skaffe deg siden det er praktisk talt umulig å finne en kopi av Yeest som ikke koster en formue.

--------------------------------------------------------------------------

Tides of Emptiness er et amerikansk black metalband som har gitt ut 2 demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Stefan Pettersson døde den 28. juni. I en alder av 46 år gammel. Han er kanskje mest kjent som vokalist i Usurpress, men jeg husker han best fra black metal parodibandet Sportlov. En annen vokalist som døde samme dag er John Stewart, kjent fra det amerikanske kultbandet Slauter Xstroyes, som var et av de første power metalbandene i USA. Begge er ikke blant de meste kjente sangerne der ute, men det er fortsatt et stort tap for metal i mine øyne.

Nå over til metal musikkvideoer.

Toxicrose - We All Fall Down

Within Destruction - Plague of Immortality

Bruce Dickinson - All The Young Dudes

0 Comments: