søndag, mars 25, 2018

Metal Søndag 25. mars

Immortal - Blizzard Beasts
Osmose Productions, 1997

Få norske black metalband er så ikoniske som Immortal, og de har en dedikert fanbase som tilber alt de har gitt ut, men er det et album som mange fans ser på deres svakeste, så er det Blizzard Beasts. Blizzard Beasts kom ut i en tid hvor mange norske black metalband bevegde seg vekk fra den klassiske black metalsounden og imaget. På toppen av det hele, så fikk gitaristen Demonaz en seneskade som gjorde at han ikke kunne spille like raskt som før. Til tross av alt dette, så holdt Immortal fast på både sound og Image. Musikken er fortsatt iskald black metal fylt med låter om frosne landskap og mørkets krefter. Det er raske riff og alt det man forventer fra Immortal, men det er hint av både thrash og death metal i mange av riffene spredd utover Blizzard Beasts, noe som markerte en litt annen sound fra Immortal. Denne forandringen er kanskje ikke akkurat radikal for de fleste, men for black metalfanatikere, så var dette et stort stilskifte som kom til å påvirke bandets musikk på de fremtidige albumene.

Men utover det at Immortal ikke lenger spilte like ren black metal, hva var det med dette albumet som fikk flere fans til erklære det som bandets svakeste album? Mye av det har med lydproduksjonen å gjøre. Den er rå slik som black metal skal være, men miksingen av lyden er langt ifra så bra som den skal være. Det er ikke den samme type råskap som tidligere album hadde. Det hjelper heller ikke at albumet som kom før, Battles in the North, blir da både på grunn av lydproduksjon og låtskriving nesten tam til sammenligning. Til tross for disse svakhetene, så er det nok av låter som Mountains of Might og Winter of the Ages, som i dag er klassiske låter. Det er et album med svakheter, men det er i mine ører en av deres klassiske album.

----------------------------------------------------------------------

Plague Father er et britisk death metalband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Forrige søndag døde, Killjoy, vokalisten i det amerikanske death metalbandet Necrophagia av hjertestans in en alder av 51 år gammel. Necrophagia er et av de aller første death metalbandene og var dannet helt tilbake i 1983. Deres brutal musikk og et fokus på splatter og skrekklyrikk hadde en enorm innflytelse på sjangeren. På toppen av det hele var han vokalist i en hel rekke band og prosjekter, fra The Ravenous, Viking Crown til det norske black metalbandet Wurdulak.

Et annet tragisk dødsfall er Vincent Lindsay, som tapte kampen imot kreft den 22. mars. Han var gitarist det ikoniske 80-tallsheavy metalbandet Black Death, som var et av de få afroamerikanske metalbandene som noen gang har eksistert. De kom tilbake i form av Black Death Resurrected i 2014. Jeg håper at dette dødsfallet ikke setter en stopper for deres comeback.

Nå over til metal musikkvideoer.

Abysmal Darkening - Awakening the Deathless Sleeper

Abysmal Grief - Sinister Gleams

Acid Witch - Party Time (45 Grave cover)

0 Comments: