søndag, mars 18, 2018

Metal Søndag 18. mars

Hjallarhorn - New Wave of Classic Heavy Metal
Selvfinansiert, 2007

Old school heavy metal kom tilbake med full kraft på 2000-tallet med en hel rekke band som gjenopplivet den klassiske 80-tallssounden. Dessverre tok dette aldri helt av her i Norge, men det er noen band her og der i vårt langstrakte land som spiller skikkelig heavy. Oslobandet Hjallarhorn var dannet så tidlig som i 1993, men gav ikke ut noen demo før 2004, etterfulgt av en i 2006. I 2007 gav de ut demoen New Wave of Classic Heavy Metal, som jeg sitter med her i dag etter at jeg så dem live omtrent samme året som utgivelsen. Musikken er skikkelig heavy med et hint av thrash. Mange av riffene er den typen som fint kunne ha vært på et thrashalbum, spesielt av den amerikanske sorten, men de har hovedsakelig en tradisjonell heavy metal innpakning.

Det er snakk om fem låter med solid og rett frem metal som galopperer uten å være for raske eller trege. Den tredje låta er nesten 10 minutter lang og har en fin atmosfære. Det er solid nok musikk når det kommer til det instrumentale. Det er ingenting fantastisk når det kommer til vokalen, den er bare grei nok. Det er ingenting som kommer til å imponere noen som har hørt på mye heavy metal, men til tross for dette, så er dette en solid demo som fungerer veldig bra. Ofte er alt det man trenger rett frem heavy metal som dette. De har sin egen atmosfære av å være det bandet som elsker heavy metal og som spiller på alle mulig små barer og klubber for dedikerte metalheads. De har den rette ånden, og det kommer såpass godt igjennom i musikken at dette er en demo som er absolutt verdt å høre på.

------------------------------------------------------------------------------

Primordial Rigor Mortis er et svensk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre den på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Picture - Heavy Metal Ears

Aeon Zen - The Entity

Dethklok - Black Fire upon Us

0 Comments: