søndag, februar 04, 2018

Metal Søndag 4. februar

Black Tower - The Secret Fire
Unspeakable Axe Records, 2015

Når man tenker på metal blandet med punk, så er det stiler som crossover thrash, sludge, death metal blandet med crust punk osv.. Det siste man tenker på er tradisjonell heavy metal kombinert med pop punk. Black Tower er nettopp en slik fusjon. De høres ut som veldig enkel heavy metal, men følger man med på gitarriffene, så høres det ut som de kunne like godt ha vært på en pop punkalbum fra 90-tallet. Det er mindre fokus på typiske riff og langt mer de støyende kvintakkorder som mange assosierer med denne type punk rock. Kanskje ikke så rart med tanke på at de tre medlemmene er punkrockere fra bandene Crusades, The Creeps, and The Visitors. All tre er med på vokalen, men Erin Ewing står hovedsakelig for synging. Hun høres akkurat ut som en typisk kvinnelig pop punkvokalist, så synes du hennes stemme er irriterende, så er det null håp for at du vil like dette bandet. Til tross av disse åpenlyse elementene av pop punk, så høres musikken som nevnt ut som tradisjonell heavy metal. Den råe bruken av kvintakkord gir riffene en motorsag sound, som gir musikken en nesten black metalfølelse til tider. Black metalfølelsen kommer tydelig frem i enkelte partier, men til syvende og sist, så er dette lang mer likt Iron Maiden enn Immortal.

Dette er ikke et band alle kommer til å like fordi det er en litt sær kombo av sjangre. Det er ganske catchy musikk, men catchy som i den type pop punk mange hater, så jeg ser for meg at en rekke metalheads vil misslike The Secret Fire. Det er også en for mørk og seriøs stemning kombinert med fantasy lyrikk som gjør at dette neppe er noe for fans av pop punk heller. Black Tower som et band er enten for mye metal eller for mye punk for mange, men digger du anderledes og sær tradisjonell heavy metal, ikke har noe imot moderne pop punk, så er The Secret Fire et album som er verdt å sjekke ut.

-------------------------------------------------------------------------

Allomancer er et amerikansk thrashband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Polske gitarist Marcin "Valeo" Walenczykowski døde av lymfekreft den første februar. Han spilte i en rekke kvalitetsband som Vesania, Sammath Naur og Mortis Dei.

Nå over til metal musikkvideoer.

Extreme Noise Terror - Murder

Dokken - Just Got Lucky

Black Label Society - Concrete Jungle

0 Comments: