søndag, januar 07, 2018

Metal Søndag 7. januar

Winter - Into Darkness
Future Shock, 1990

Er det et band som var viktig i utvikling av death doom, så var det Winter fra New York. De gav ut en demo i 1989, dette albumet i 1990 og en EP i 1994. Det er alt de har gitt ut, men det ene albumet de gav ut står i dag som en av metalsjangerens beste album. Into Darkness er et av de aller første death doomalbumene som kom ut og de satte en så høy standard for hele sjangeren at nesten ingen har nådd opp til den. Mens tradisjonell doom er tydelig inspirert av Black Sabbath og Pentagram, så er det tydelig at Winter er langt mer inspirert av Hellhammer/Celtic Frost og Amebix, samt det som eksisterte av tidlig death metal den gangen. Både vokal, riff og atmosfære oser av de nevnte bandene, men alt er tatt til langt mer ekstreme nivåer som de ikke kunne drømme om på 80-tallet. Gitaren og bassen har en lo-fi tone, men er utrolig blytung og undertrykkende. Man kan føle at alt liv slokner når bandet spiller i et drepende sakte nivå. På toppen av det hele er trommene fantastiske i at de gjør musikken enda mørkere og undertrykkende. Vokalen er som forventet growling som føles råtten og ond. Dette er alt det death doom skal være. Og i bakgrunnen av dette dystre lydlandskapet, så kryper det en tone fra et iskaldt keyboard. Det er ikke ofte det dukker opp og det er så videt man legger merke til det når det gjør det, men de legger til en creepy følelse som gjør den allerede mørke musikken enda mørkere.

Dette er musikk som skaper en følelse av død og undergang. Det er ingen håp eller lys i dette lydlandskapet, bare restene av en ødelagt verden hvor evig atomvinter begraver de siste ruinene av sivilisasjon i snø og aske. Into Darkness står som et mesterverk som ikke bare var med på å forme en hel sjanger, men som var med på å inspirere musikere i alle stiler og sjangre av ekstrem metal. Enten det er de ekstrem sakte partiene eller utbruddene av speed og aggresjon, de tøffe riffene og trommingen eller den intense og dystre atmosfæren, så står Into Darkness som en av metalsjangerens mest solide klassikere.

------------------------------------------------------------------------------

Metalwülf er et amerikansk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Bubi the Schmied, som var tidligere trommis av det klassiske heavy metalbandet Zed Yago døde den andre januar av sykdom. Verken han eller bandet er noe spesielt kjente, men Zed Yago er uansett et navn som burde være mer kjent men fans av tysk metal.

Nå over til metal musikkvideoer.

Primal Fear - The End Is Near

Mystica Girls - The Gates of Hell

卸甲 - 十殿閻羅

0 Comments: