søndag, januar 14, 2018

Metal Søndag 14. januar

Slayer - Christ Illusion
American Recordings, 2006

Etter å ha gitt ut noen av metalsjangerens beste og viktigste album på 80-tallet og etter en brukbar start på 90-tallet, så gikk det bare nedover med Slayer i kvalitet. De gav ut Diabolus in Musica i 1998, som mange ser på som et klønete forsøk på nu-metal, og det under middelmådige albumet God Hates Us All i 2001. Det så ikke bra ut for dem kvalitetsmessig og for mange var ikke Slayer lengre et band som var verdt å bry seg om lengre. Magien var borte. Det forandret seg i 2006. Det vil si, musikkpressen solgte idéen om at klassisk Slayer var tilbake. Dave Lombardo var tilbake på trommer etter å ha vært borte i fra bandet i de tre forrige albumene. De spilte rask thrash med skikkelig riff, og med tanke på at retro-thrash tok av i 2006, så var dette et stort comeback for Slayer. Kvalitetsmessig, så er det en selvfølge at Christ Illusion ikke er på samme nivå som de klassiske albumene. Det er noe musikalsk bagasje fra de to forrige albumene som henger igjen, men heldigvis ikke på noen åpenlys måte som kommer i veien for musikken. Musikalsk sett er dette ikke så ulikt Seasons in the Abyss fra 1990, noe som er en positiv ting i mine ører. Ikke ren thrash med andre ord, men nært nok og med de rette riffene og gitarsoloene til Kerry King og Jeff Hanneman. Stemmen til Tom Araya er mer slitt, men fortsatt aggressiv. Det høres fortsatt ut som Slayer.

Jihad markerer deres første anti-islamske låt, men som vanlig er det satanistisk og antikristen lyrikk med låter med sosialpolitiske overtoner om hvor korrupt og jævlig verden er som dominerer albumet. Ingenting kommer noen gang til å være så bra som de klassiske albumene, men Christ Illusion er mer enn bra nok for de av oss som ikke får nok av Slayer. Det er solide riff, den knusktørre og klare lydproduksjonen er der, stemmen til Tom Araya er der, den rette type tromming er der osv.. Det høres ut som et skikkelig Slayer album, og det er god nok grunn til at man som Slayer fan burde skaffe seg Christ Illusion.

-------------------------------------------------------------------------------

Deathwomb er et spansk death metalband som har gitt ut en demo. Dere kan høre på deres Bandcamp.

Chris Tsangarides døde den 6. januar i en alder av 61 år gammel. Han var ikke akkurat noen musiker utover at han spilte gitar på noen spor her og der, men han sto for lydproduksjonen på en hel rekke med klassiske heavy metalalbum. Iron Man gitarist Alfred Morris III døde den den 10. januar, bare et år yngre.

Men det dødsfallet som kanskje har rystet metal mest denne uken er at Fast Eddie Clarke også døde den 10. januar. Han var den eneste gjenlevende bandmedlemmet av den originale lineupen til Motörhead. Det var han som spilte gitar på tidlige albumene som kom til å forme metal, punk og hard rock for alltid. Han var også gitarist i det kjente hard rockbandet Fastway. 67 år gammel er kanskje ikke noen ung alder, men det er uansett et stort tap for rock ’n’ roll.

Nå over til metal musikkvideoer.

Obscura Insania - Universo adverso

Haemorrhage - Flesh-devouring Pandemia

Carnifex - Die Without Hope

0 Comments: