søndag, desember 24, 2017

Metal Søndag 24. desember

Satan's Massacre - Robbing the Graveyard and Raping the Dead
Selvfinansiert, 1987

Når man tenker på den første bølgen av black metal, så tenker man på band som Venom, Sodom, Bathory, Hellhammer/Celtic Frost, Sarcófago osv.. Band som formet ikke bare tidlig black metal på 80-tallet, men også det meste av ekstrem metal som kom ut på 90-tallet. Det man ikke tenker så mye på er alle de små elendige bandene som hadde null innflytelse på noen som helst og kun eksisterer som en flau påminnelse på at lo-få og råskap ikke garanterer tøff black metal. New York bandet Satan's Massacre ble dannet i 1986 og gav ut en demo det året som det ikke er noe info på, for og så gi ut denne demoen med tittelen Robbing the Graveyard and Raping the Dead i 1987. Med tanke på kvaliteten på denne demoen, så er det kanskje like greit at den har forsvunnet. Etter en instrumental intro som kun består av gitaren, så forventer man mørk og ond første bølges black metal. Gitaren glir inn i et lovende riff og man gjør seg klar til et satanistisk angrep, for og så bli møtt av den mest nerdete og minst onde nasale stemmen noen gang spilt inn på kassett. Det er ikke noe trommer eller bass, bare sloppy gitar og elendig vokal. Det blir ikke mer klønete og amatørmessig enn dette.

Og her har vi hvorfor denne demoen er et så fantastisk stykke med tidlig black metal. Det er så elendig at det blir bra. Enten om det er en dum spøk eller om det er to idioters forsøk på å høre onde ut, så er det ingen tvil om at den har den stygge sjarmen som man finner i mye Outsider musikk. Man er tvunget til å bli underholdt av det faktum at de er tydelig opptatt av anal voldtekt siden det dukker ofte opp i lyrikken på flere låter og at de er her for å pule damer i Satans navn. «RIP posers» som er skrevet på gravstenen på coveret er såpass sjarmerende at det er umulig å misslike dem. Alt med denne demoen er så feil som man bare får det, men samtidig er alt så komisk riktig. Og til tross av alt dette, så er noen av riffene ganske kule. Man kan stille spørsmål om at denne demoen er en vits laget i nyere tid for å gjøre narr av black metalfans trang til å spore opp alt mulig gammelt og obskurt søppel og hylle det som mesterverk fordi det er så sloppy og rått, men det vist nok minst en gammel zine fra 80-tallet som har intervjuet bandet, så demoen er virkelig nok. Den er kanskje nesten umulig å spore opp i dag, men man kan heldigvis høre den på Youtube, så klikk på videoen for 26 minutter med nasal satanisme.



-----------------------------------------------------------------------------

Speed Queen er et belgisk speed metalband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Den 22. desember døde Dark Avenger vokalist Mário Linhares. Dark Avenger er et av de mer kjente power metalbandene fra Brasil og det er et stort tap for dem siden Mário Linhares var deres stemme helt fra starten. Han var også vokalist i Harllequin.

Nå over til metal musikkvideoer.

Metal Church - In Harms Way

Metalucifer - Heavy Metal Hunter

Dormant Ordeal - Conspiracy Within

0 Comments: