søndag, desember 17, 2017

Metal Søndag 17. desember

Exile the Traitor - Winter Eternal
Selvfinansiert, 2015

Exile the Traitor er et melodiøst death metalband fra Glasgow i Skottland. De ble dannet i 2011 og splittet dessverre opp i år. De gav ut noen demoer og EP-er, men det var den siste de gav ut som fikk meg til å bli oppmerksom på hvor mye potensiale de hadde. Det er snakk om rask og ganske tøffe saker med to vokalister. Den ene går for mer dyp growling, mens den andre går for den mer høy pitch og skrikende varianten. Musikken er også ganske tung og godt plassert innenfor death metalsjangeren i motsetning til mye annen såkalt melodiøs death metal. Faktisk er det ganske brutale saker, og den eneste grunnen til at jeg plasserer det i retning av melodiøs death metal i stedet for bare death metal er fordi hvor tydelig de er inspirert av The Black Dahlia Murder og At the Gates. Utover det, så er det fint lite som er melodiøst med Winter Eternal.

Det er synd og skam at de splittet opp etter en såpass sterk og lovende EP. De kunne ha blitt til noe stort om de gav ut et album. Både Winter Eternal og alle deres tidligere utgivelser kan høres på deres Bandcamp. CD-en for Winter Eternal er fortsatt til salgs, men med tanke på at bandet er splittet op, så er det kanskje lurt å kontakte dem først for å se om det er noen som er der for å sende CD-en om du bestiller den. Du støtter ikke noe band lengre om du kjøper den, men du vil eie et lite stykke med noe som kunne ha blitt stort.

-------------------------------------------------------------

The Exorcist er et nepalsk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Warrel Dane døde i en alder av 56 år gammel den 13. desember. Han ble vokalist i Serpent's Knight i 1983, et av USAs første power metalband. I 1985 var han med på å danne Sanctuary, og senere Nevermore i 1992. Han sluttet sin fulltidsjobb som kokk for å fokusere på musikk like etter at han ble med i sistnevnte. All tre bandene har satt sine spor på power metalsjangeren, og både power metal og progressiv metal hadde ikke vært det samme i dag uten Nevermore. Hans stemme er et stort tap for metal.

Nå over til metal musikkvideoer.

Trollfest - Solskinnsmedisin

Death Breath - Death Breath

Hell in the Club - Devil on My Shoulder

0 Comments: