søndag, november 19, 2017

Metal Søndag 19. november

Red Cain - Red Cain
Selvfinansiert, 2016

Red Cain er et ganske nytt canadisk progressiv metalband som gav ut denne selvtitulerte EP-en for nesten et år siden. Det er en EP jeg har hørt altfor lite på siden jeg skaffet meg den, men jo mer jeg har hørt på den, jo mer hører jeg at dette er band som kan bli til noe stort i den tunge progscenen. De spiller en veldig moderne form for heavy/groove metal som holder seg i et midttempo. Det som gjør musikken progressiv er selvsagt låtstrukturen, som hele tiden bygger på den fantastisk følelsesladete stemningen og episke følelsen all låtene har. Mye av stemningen kommer i fra bruken av symfoniske elementer, men også i veldig stor grad fra vokalen. Vokalen til Evgeniy Zayarny er ikke spesiell overdreven, dramatisk eller høy slik man ofte tenker at metalvokal skal være. Han synger ganske enkelt pent og fylt med følelse uten å prøve å anstrenge stemmen til det ekstreme. Det fungerer perfekt sammen med musikken, men det er ingen tvil om at riffene er hovedpersonen på denne utgivelsen.

Red Cain leverer virkelig solide riff og gitarsoloer som er progressive uten å ty til overtekniske knep eller instrumentalonani. Alt bare klikker i løpet av de altfor korte 24 minuttene denne EP-en varer. Hvis du synes at prog skal prioritere god låtskriving over å vise hvor gode de er til å spille, så må du sjekke ut Red Cain. Det er et band som fortjener støtte, så kjøp CD-en dere på deres Bandcamp, hvor du kan selvfølgelige også streame den gratis.

----------------------------------------------------------------------------------

Umbral Filth er et irsk enmanns black/death metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre den siste EP-en på Bandcamp.

Italienske black metalmusiker M. døde den 16. november av sykdom. Han var vokalist, og ofte enten gitarist eller bassist, i hel rekke band gjennom slutten av 90-tallet frem til i dag. De to meste kjente var black metalbandene  Opera IX og Skoll, men det siste bandene han var involvert i var The True EndlessEmortualis og Profezia. Han ble bare 43 år gammel.

Jeg tror at de fleste har fått med seg Malcom Young døde i går. AC/DC er ikke et metalband, men de hadde en enorm innflytelse på heavy metal.

Nå over til metal musikkvideoer.

Howling Giant - Dirtmouth

Nameless One - 黎明を告ぐ者 ~Teller Of The Genesis~

Keel - The Right to Rock Video

0 Comments: