søndag, oktober 29, 2017

Metal Søndag 29. oktober

King Diamond - House of God
Massacre Records, 2000

Med bare et par dager igjen til Halloween, så er det viktig å komme i rett skrekkstemning, og høre på skrekkonseptalbumene til King Diamond gjennom oktober er en tradisjon for meg. Albumene til King Diamond har alltid holdt seg til klassiske skrekkonsepter, men hans første albumet i det nye årtusenet gikk for noe litt mer anderledes. House of God handler om at Jesus ikke døde på korset, men rømte til Sør-Frankrike. Det i seg selv er ikke akkurat en skrekkhistorie, men hovedpersonen i historien kommer over en bortgjemt kirke og oppdager ikke bare at Jesus overlevde korsfestelsen, men lever fortsatt som en demonisk kraft. Kristendommen er en løgn, og Gud og Djevelen er den samme. Litt anderledes enn de vanlige spøkelsehistoriene fra de forrige albumene. Musikalsk sett er albumet bra nok. Ikke langt så bra som de klassiske albumene siden riffene ikke er like kule og geniale, men de er kule nok og høres ut som det man burde forvente fra et King Diamond album. Mer enkle og rettfrem heavy metalriff, som er selvsagt ikke en dårlig ting, men med mindre du virkelig digger lyrikken og konseptet, så er det tvilsomt at dette er ditt favorittalbum. Andy LaRocque er selvsagt på plass på gitar, så den klassiske sounden er der. Dette er også det første og siste album med Eidolon gitarist Glen Drover, som skulle senere spille for Megadeth.

Men mye av det som tiltrekker med disse albumene er vokalen til kongen selv. Hans unike stemme og sære bruk av falsettvokal er alltid rar og skaper en bisarr atmosfære fylt med okkult mystisisme. Han er kjent som Satans sirene og vokalprestasjonen på House of God er rett der oppe med de klassiske albumene. Er det en grunn til å skaffe seg dette albumet, så er det vokalen. Dette er ikke det beste albumet til King Diamond, men det er i min mening en verdig del av hans diskografi, spesielt sammenlignet med enkelte andre album som kom etter klassikerne. Historien fortalt i lyrikken er litt anderledes, men det er fortsatt en solid skrekkhistorie og musikken er mer enn solid nok. Dette er alt det jeg ønsker meg fra et moderne King Diamond album.

-----------------------------------------------------------------

Watcher's Guard er et britisk doomband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre den på deres Bandcamp.

Dessverre døde tidligere Hellhammer og Celtic Frost bassist Martin E. Ain den 21. og jeg glente å skrive noe forrige søndag. Han spilte på noen av metalsjangerens viktigste utgivelser. Han ble bare 50 år gammel. Det er ikke lett å finne ord når noen så viktig dør.

Nå over til metal musikkvideoer.

Midnight Priest - Hellbreaker

Bloodsworn - Frykt Djevelen
Fanvideo.

Misery Index - The Great Depression

0 Comments: