søndag, september 24, 2017

Metal Søndag 24. september

Blood Tsunami - Thrash Metal
Nocturnal Art Productions, 2007

Med en albumtittel som er etter en av metals største sjanger, så har norske Blood Tsunami noen høye forventninger å leve opp til, som for eks. at de enten har gitt ut det ultimate thrashalbumet eller har redefinert sjangeren til det neste nivået. Dessverre må jeg rapportere at de ikke har gjort noen av delene, men dette er kun et problem hvis du hadde disse høye forventningene til albumet på grunn av navnet. Musikalsk er det snakk om veldig moderne thrash som ligger et sted mellom tradisjonell thrash og melodiøs death metal. Vokalen er den mer skrikende typen growling som man kan finne i begge de nevnte sjangre. Riffene og trommingen ligger mer på thrashsiden, men er fortsatt noe som også kunne fint ha vært på album fra den sistnevnte sjangeren. Det er med andre ord ikke noe old school med dette albumet annet enn aggresjonen og at det er lett å headbange til. Selv om Thrash Metal mangler typiske thrashriff, så er det ikke noe mangel på den rette holdningen.

Det er kanskje ikke et typisk thrashalbum i form av de klassiske skarpe og raske riffene, men sinne er der, volden er der og det er ikke noe mangel på tøffe riff. Det er bare i en mer moderne og melodiøs innpakning. Det er nok av riff som hører hjemme i thrash, og det er ikke mangel på god og tøff tromming, spesielt med Faust bak trommesettet. Selv om han er langt mer kjent som en black metaltrommis, så er det ingen tvil om at han vet hva han gjør på Thrash Metal. Er du bare ute etter et skikkelig tøft album, så er dette verdt å sjekke ut.

-------------------------------------------------------------------------

Don't Drop the Sword er et tysk power metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Skinflint - Ram of Fire

Agresiva - Hell Town

Chine - A Thousand Cuts

0 Comments: