søndag, mai 21, 2017

Metal Søndag 21. mai


Etter å ha gitt inntrykk på den norske black metalscenen i 2003 med debutalbumet Liberation, så gav 1349 ut dette albumet året etterpå. Beyond the Apocalypse er en fortsettelse på den lynraske og aggressive sounden på debuten, men lydkvaliteten på gitarene og bassen er ikke like lo-fi. Det betyr selvsagt ikke at de er blitt overproduserte av den grunn. Det er bare ikke den samme sinte susingen og det er mer tydelig hvilket instrument som spiller hva. For de er fortsatt råe og iskalde slik de skal være. Det låter skikkelig tøft og riffene er ganske catchy til tider uten at noe av brutaliteten forsvinner. En annen ting som skiller seg fra debuten er at trommene er ikke dyttet like langt frem i lydbildet. Heldigvis er de fortsatt langt nok fremme til at de står klart og tydelig fremme i musikken. Det er tross alt ikke noe vits å ha Frost fra Satyricon på trommer om man dytter han i bakgrunnen.


Beyond the Apocalypse er et veldig rettfrem norsk black metalalbum. Det er ikke mye som står frem når det kommer til originalitet. Det er raske riff, blast beats og hes skriking, men det er gjort såpass bra at det ikke trenger å være noe mer. Riffene og trommingen er såpass bra at det er god nok grunn til å skaffe seg dette albumet, spesielt om du likte debuten. Det er sint og hatefull black metal man både kan headbange til eller sitte å høre på i mørket mens man stirrer ut i den beksvarte natten. Det er et av de albumene som er bra fordi de gjør ting riktig.

-------------------------------------------------------------

Wandering Oak er et amerikansk folk metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Denne uken døde det to store navn i metal. Det vil si den ene er vel mer et navn i rock enn metal, og den andre er mer et navn for de som hører på obskur undergrunnsmetal.

Chris Cornell begikk selvmord på 17. mai. Han kjent for det elendige post-grungebandet Audioslave, det langt mer geniale grunge rockbandet Temple of the Dog og for låta You Know My Name, som var åpningen til James Bond filmen Casino Royale. Men han er kanskje mest kjent for å være vokalist, trommis og gitarist i det heavy metalbandet Soundgarden, som banet veien for både grunge og stoner. Soundgarden var kanskje mest kjent som et grungeband på 90-tallet, men de spilte skikkelig metal på 80-tallet. Og hadde de kommet fra et annet sted i USA enn Seattle, så hadde de i dag først og fremst blitt husket som et stonerband.

Det andre dødsfallet er Ace Still, som var vokalist i Doom Snake Cult og Goatlord, som er blant de to første skikkelige death doombandene. Goatlord demoen Sodomize the Goat fra 1988 er en av de første utgivelsene av den typen og begge band står som noe unikt i tidlig ekstrem doom metal.

Nå over til metal musikkvideoer.0 Comments: