søndag, april 09, 2017

Metal Søndag 9. april
Head up High er det andre albumet til The Batallion, og i likhet med debuten, så er det et angrep av thrash metal med en god dose melodiøs black metal. Det er catchy, energisk og voldelig thrash laget for krig og headbanging. Det er musikk så gjør at man er lysvåken, og klar til drikke øl og sloss. Det er med andre ord ikke den typen thrash som handler om noen dyp analyse av hvor grusomt krig er, men heller den typen som glorifiser det. Alle låtene har mix av aggresjon og ren skadefryd over dem, og de er alle fylt med raske riff og tromming. The Batallion er ikke et band som har behov for atmosfæriske introer og slikt jåleri. Det er bare fucking krig og metal fra start til slutt.

Head up High er et veldig underholdene album. Det er lett å headbange og drikke øl til, og det er aldri kjedelig og energien holdes gående hele veien. Jeg vil ikke si at det er noen klassiker akkurat, men jeg tviler på at noen av de som skaffet seg dette albumet angrer på at de gjorde det. Musikken er aldri kjedelig uansett hvor mange ganger man har hørt på det og man kommer i et godt, men krigersk humør når man hører på det. Mer trenger jeg ikke fra et album av denne typen.

-------------------------------------------------

Stalker er et Speed metal band fra New Zealand som har gitt ut en demo. Dere kan høre den på deres Bandcamp.

Paul O'Neill døde den 5. april. Han er kanskje mest kjent som grunnlegger av og gitarist i Trans-Siberian Orchestra. Det var han som fikk medlemmene i Savatage til å delta i prosjektet som skulle bli til deres fulltidsband. Det var også han som produserte alle albumene til Savatage mellom det klassiske albumet Hall of the Mountain King i 1987 frem til det siste de gav ut i 2001. Han produserte selvsagt også albumene til sitt eget prosjekt, Trans-Siberian Orchestra. Han var kanskje ikke akkurat ung med tanke på at han var 61 år gammel når han døde, men jeg føler at han hadde flere Trans-Siberian Orchestra album i seg, så hans død er et tap for symfonisk metal og rock.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: