søndag, mars 19, 2017

Metal Søndag 19. marsSelvfinansiert, 2015

Stoner og thrash er to sjangre man ikke assosierer med hverandre, men Scattered Guts fra Arizona har klart å kombinere dem. Når man leser bandnavnet og ser platecoveret, så skulle man tro at de spilte death metal, men når man setter på No Guts, No Glory, så hører man skikkelig tøff stoner der de har skrudd opp tempoet på riffene betydelig. Nå er det nok av stonerband som har raske låter, men ikke med denne dosen av thrash metal. Det er skikkelig tøffe riff med en god dose groove bak dem. Det er til og med en liten dose med death metal her og der. Noe låter mer thrash enn stoner, men det er elementer av begge i alle låtene, så stonerdelen er tydelig i lydbildet. Vokalen er den hese og sinte typen man kan finne i en del groove metalband og moderne thrashband. Det er en ganske unik sound, og det er lite i både stoner og thrash som man kan sammenligne med dem.

Scattered Guts er et veldig interessant band og No Guts, No Glory er pakkfull av tunge riff man kan headbange til. Den aggressive stemningen og de kule riffene gjør at dette er et perfekt album å drikke øl og sprit til. Det føles fantastisk å la de tunge tonene og energien strømme gjennom kroppen, og la rusen bli enda sterkere mens man headbanger til nakken brekker. Som mange uavhengige band, så distribuerer de sitt egen album gjennom deres Bandcamp. Man kan både streame gratis og kjøpe det på CD. Jeg anbefaler det sistnevnte siden dette er album som er verdt å eie.

-------------------------------------------------------

Lake Natron er et tysk atmosfærisk sludge band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

En av rock ‘n’ rolls store legender er død. Chuck Berry døde i går i alder av 90 år gammel. Han er kanskje ikke direkte relevant til metal, men han er en av de absolutt viktigste individene i tidlig rock, og dermed en del av grunnlaget til musikken som skulle senere bli metal. Hans bidrag til musikkhistorien kommer aldri til å bli glemt.

Nå over til metal musikkvideoer.

0 Comments: