søndag, februar 26, 2017

Metal Søndag 26. februar
Det er en rekke sludge metalalbum fra 90-tallet som er ansett som klassikere både på grunn av kvalitet og fordi de fanger opp hva sludge metal handler om, og er det et album som klart og tydelig har disse to kvalitetene, så er det den selvtitulerte debuten til Iron Monkey fra 1997. Dette albumet er alt det ekte sludge skal være. Sint som faen og fylt med rent hat. Det er aggresjonen fra hardcore punken fra Black Flag sammen med Black Sabbath inspirert doom. Det er seige riff fylt med catchy som faen groove. Alt det klassisk sludge skal ha, eller «downtuned aggro-stoner sludgecore» som de kalte det da dette kom ut. Iron Monkey er et av de bandene som gav inntrykket av at de spiste knust glass og stakk heroinsprøyte rett i øyet fordi de ikke hadde blodårer igjen i armene. De er og blir et av de tøffeste og mest destruktive bandene som har kommet ut av den britiske sludgescenen. Den hese og groteske skrikingen til John Morrow passer perfekt sammen med de blytunge riffene. Han høres ut som en dypere og enda mer ondskapsfull versjon av Seth Putnam fra Anal Cunt. Hvert riff er knusende tunge og bygger opp en følelse av ren angst og håpløshet. Låtene er fylt med sakte og groovy doom der man kjenne den negative energien strømme gjennom kroppen i hver eneste note.

Iron Monkey er alt det ekte sludge skal være. Stygg, ubehagelig og ikke minst ekstremt tungt. Det er en rekke album en hver fan av sludge vil se på som obligatorisk, og jeg garanter at dette albumet og oppfølgeren kommer til å være høyt oppe på en hver liste av slike album. John Morrow døde i 2002 og bandet splittet opp, men de har blitt gjenforent i år uten at jeg har noen info om noen ny vokalist. Det blir interessant om de kan fange opp noe av den gamle magien.

--------------------------------------------

Karnon er et canadisk progressiv death/black metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: