søndag, september 18, 2016

Metal Søndag 18. september
Dark Funeral er et av de mest kjente black metalbandene fra Sverige og er definisjonen på stereotypisk 90-tallsblack metal. The Secrets of the Black Arts er deres debutalbum og for mange deres beste utgivelse. Mest fordi lyden ikke er så overprodusert som de senere albumene. Dette albumet satte standarden for Dark funeral og utallige black metalband som har kopiert dem. Et sterkt fokus på satanisme og det klassiske black metalimaget med liksminke og nagler, hese skrik, raske riff og blast beats. Alle låtene er ekstremt raske med veldig få midttempopartier som gir lytteren noen pauser fra det soniske angrepet på ørene. Trommene kjører på med blast beats nesten hele tiden og det er minimal variasjon. Dette gjør at alle låtene er veldig like hverandre, men samtidig så fungerer dette veldig bra siden det gir hele albumet en intens, brutal og iskald atmosfære som bygges opp gjennom flere gjennomlytninger. Det nok av de som synes dette er kjedelig og har ikke tålmodighet til å høre på en hel rekke like låter i et strekk, men er man tiltrukket av den intense følelsen av rå musikk fylt med hat, så er dette albumet perfekt. Og digger man black metal klisjéer, så er alle Dark funeral album perfekte siden Satan blir påkalt i nesten alle låtene.

The Secrets of the Black Arts er ikke for alle, inkludert dedikerte black metalfans. Det kan fort bli for monotont med å høre på en vegg av støyende riff og blast beats som kjører på med full speed i 40 minutter i strekk, men tar man tid til å høre på dette albumet, så vil man oppdage at det faktisk er litt variasjon i låtene og at det er mye bra musikk å finne i dem. Det er så stereotypisk black metal som det er overhodet mulig å få det uten å være i fra Norge, men det er ikke nødvendigvis en negativ ting og The Secrets of the Black Arts er beviset at det kan fungere.

--------------------------------------------

The Odious Construct er et amerikansk melodiøs death metal band som har gitt ut 3 demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Tarot trommis Pecu Cinnari døde den 10. september. Han var trommeslager i Tarot, som er Finlands største og mest kjente heavy metal band, fra bandet ble dannet i 1985 frem til hans død for noen dager siden. Han var på alle utgivelsene deres og hans død er et stort tap for heavy metal.

Nå over til metal musikkvideoer.


Fanvideo.


0 Comments: