søndag, juli 10, 2016

Metal Søndag 10. juliFor de av dere som leste anmeldelsen av debutalbumet, så husker dere kanskje at Throne of Chaos var et av de få power metalbandene der ute som tok i bruk ekstrem metalvokal. En stil som aldri tok av til tross av at Children of Bodom var ganske suksessfulle med det konseptet. På Pervertigo, så viderefører Throne of Chaos det de gjorde på Menace and Prayer, men med en mer rettfrem power metalsound på de fleste låtene. Det er fortsatt en dose med melodiøs death metal her og der, men det høres ikke like hardt ut som debuten i mine ører. Det er også mye bruk av ren vokal på mange av låtene og ekstrem metalvokalene blir plassert i baksetet på enkelte låter. Det er til og med låter med bare ren vokal. Hvis man ser bort i fra noen låter, så er dette faktisk et veldig trygt album for fans av power metal og melodiøs metal som ikke liker ekstremvokal. Dette gjør at Pervertigo er et mindre interessant album enn debuten, men det er fortsatt unikt og bra nok til at man burde sjekke det ut om man likte Menace and Prayer.

Dette er et veldig solid album for fans av både power metal og melodiøs death metal. Det er annerledes nok til at det står ut blant andre power metalalbum, og det har nok hint av melodiøs death metal her og der at det er perfekt for fans av den stilen som ønsker å utforske power metalelementene enkelte melodiøse death metalband har. Det er gode melodiøse riff, god bruk av keyboards og egentlig alt det man måtte ønske fra melodiøs metal. Det er ingen klassiker og er kanskje en skuffelse for enkelte fans av debuten som ønsket mer ekstrem metal, men det er fortsatt et veldig bra album som er verdt å spore opp.

------------------------------------------------

King Leviathan er et britisk thrash band som har gitt ut 4 demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Russiske trommeslager Konstantin Kalkatinov døde av kreft den 8. juli. Han ble bare 27 år gammel, men har var veldig aktiv i en hel rekke band, som Epoch Crysis, Deviant Syndrome, Illidiance, Todestriebe og Sinful for å nevne noen få. Han var også i Vector før de skiftet navn til Vector of Underground. Jeg vet lite om han og hans musikk utover at alle de nevnte bandene var band jeg hadde planer om å sjekke ut.

Nå over til metal musikkvideoer.Er du en skeptiker som meg, så har du kanskje kommet over denne bullshit historien de synger om her. Ganske tragisk at bandet svelger slikt bullshit.

0 Comments: