søndag, april 24, 2016

Metal Søndag 24. aprilTidlig 90-tallet var en gullalder for råtten og ond death metal, og nyere band som Trenchrot er her for til bringe tilbake den sounden. Det er ingenting moderne på Necronomic Warfare, bare ren old school death metal. Albumet består av 8 spor spilt inn for albumet og de neste 3 sporene er hentet direkte fra demoen de gav ut året før. Lydproduksjonen på demosporene er såpass lik de låtene som er spilt inn for albumet, at man nesten ikke legger merke til det. Som nevnt, så er det snakk om old school death metal. Ikke noe tull med overdrevende tekniske riff eller tromming med andre ord. Musikken er veldig rett frem death metal der brutaliteten kommer fra den råe energien i riffene, trommingen og den hese vokalen. Musikken har tydelig røtter i både amerikansk og europeisk death metal, og vi finner alt i fra rask brutalitet til mer seige og undertrykkende doomaktige partier. Det er alt det man måtte ønske fra et album som fokuserer på den rene og klassiske death metalsounden.

Hadde Necronomic Warfare kommet ut i 1991, så hadde det vært en av de store klassikerne. I stedet kom det ut i 2014 og er dermed sett på som et veldig bra retroalbum fremfor noen klassiker. Personlig, så synes jeg at vi burde ignorere årstallet dette albumet kom ut og heller fokusere på at det er fantastisk death metal fra start til slutt. Det er null svake låter og det er et album jeg kommer til å høre på livet ut.

------------------------------------------------------

A Thousand Dead er et amerikansk progressiv metal band med 3 demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Sørafrikanskfødte Aleah fra det finsk/svenske doombandet Trees of Eternity døde av kreft den 18. april. Trees of Eternity var et veldig lovende band som bare gav ut en demo i 2013, som kan høres her. De var demoband for Metal Søndag fra den 20. mars. Det ble spilt inn et album som ikke ble utgitt.  Hun er også kjent som gjestevokalist for Amorphis og Swallow the Sun. Hun hadde en fantastisk stemme for denne type musikk, og hun vil bli savnet av de av oss som hadde store forventninger for Trees of Eternity. Hun vil bli husket.Nå over til metal musikkvideoer.

Chuck Berry cover0 Comments: