søndag, september 13, 2015

Metal Søndag 13. september
De fleste er kjent med Deep Purple fra 70-tallet der de var pionerer innenfor tidlig heavy metal, men de var aktive lenge før det og gav ut en rekke album på 60-tallet. Deep Purple fra 60-tallet har ikke så mye tidlig metal i seg, men i gjengjeld har de mye tidlig prog rock. De var den gang like mye en del av tidlig britisk prog rock som Pink Floyd og King Crimson. De er bare ikke like godt husket for det. The Book of Taliesyn har mye av den sounden vi assosierer med britisk rock fra den gang, men det er klart og tydelig Deep Purple som spiller når man følger med på musikken. Riffene og gitarsoloene er klart og tydelig spilt av Ritchie Blackmore, og den fantastiske og originale orgelsounden til Jon Lord er på plass. Det eneste som mangler er høy pitch skrikene til Ian Gillian, men i stedet er den mer typiske britiske 60-tallsrockevokalen til Rod Evans. Han har en god stemme som passer til den mer 60-tallssounden de hadde den gang. The Book of Taliesyn er et veldig variert album som er aldri kjedelig å høre på siden det hele tiden skjer noe interessant med instrumentene. I tillegg til ganske originale og velskrevne låter, så er det tre coverlåter av Neil Diamond, The Beatles og Ike & Tina Turner, som Deep Purple tolker på deres egne unike måte og gjør dem til noe nytt.

Det er fint lite som minner om metal på dette albumet, men det er absolutt verdt å skaffe seg for en hver Deep Purple fan som ønsker å forstå hvordan bandet har utviklet seg gjennom årene. Det er et veldig undervurdert album som fans og av Deep Purple, prog rock og 60-talls rock burde sjekke ut. Det er i mine ører i samme liga som mange av de klassiske albumene som kom ut i 1968, og det er absolutt verdt å skaffe seg The Book of Taliesyn for å høre Ritchie Blackmore og Jon Lord i toppform.

-------------------------------------------------------------------

Esthète Sinistre er et kinesisk black metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: