søndag, juli 05, 2015

Metal Søndag 5. juli
Combat, 1986

Remnants of War var Helstar sitt andre album og uten tvil et av deres beste. Dette albumet er alt det man kan ønske fra klassisk U.S. power metal. Riff etter riff i hver eneste låt som er tøffe som faen. Musikalsk er det fortsatt speed metal, men det er tydelig at de har latt seg bli litt påvirket av thrash. Til tross av at det er litt thrash i riffene, så er dette 100 % ekte og ren metal av den tidlige amerikanske sorten. Vokalen til James Rivera er fortsatt fylt med kraft, men bruker ikke høy pitch skrik i tide og utide like ofte som på debuten. De gangene han bruker falsettvokal, så det mer kontrollert. Dette betyr ikke at han er mer rolig nå, men mer med konsentrert kraft. Trommene er skarpe og bombastiske, så sammen med riffene skaper de den ekte gamle power metal sounden. Episk, mektig og med baller. Remnants of War er alt det ekte power metal skal være.

Er du en fan av gammel speed metal og USPM, så er sjansene store for at du allerede har dette albumet i platehylla. De av dere som er nykommere når det kommer til ren speed, tidlig power metal og USPM, så er dette et obligatorisk album dere må skaffe dere snarest mulig. Jeg vil gå så langt som å si at dette er et obligatorisk album for fans av tradisjonell heavy metal og thrash også. Før tyskerne tok over sjangeren, så var det dette som var power metal.

---------------------------------------------

Le Complot des Lépreux er et fransk black metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre EP-en deres på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: