søndag, mai 03, 2015

Metal Søndag 3. mai
Sverige har lenge vært en av våre største konkurrenter når det kommer til black metal. Et av disse svenske bandene som kan konkurrere med våre norske er Lord Belial. Musikalsk sett er de tilsynelatende veldig rettfrem stereotypisk black metal, men de har nok særpreg og kvalitet til at de ikke blir til bare enda et uoriginalt black metalband. Gitarriffene er minimalistiske og nesten dyttet litt tilbake i lydbildet. Faktisk, så er bassen mer tydelig fremme i lydbildet, noe som er litt uvanlig i sjanger hvor bassen har en tidens til å drukne i alt bråket. En annen ting som er interessant er hvor lite blast beats er brukt. Det er mer dobbelbass og den type tromming man finner i thrash og tidlig death metal. Faktisk er det mye old school death metalfølelse i musikken selv om det er klart og tydelig black metal man hører på. Det vil si helt til man kommer til Osculum Obscenum, som klart og tydelig er på death metal siden av ting.

På den ene siden er Kiss the Goat bare enda et black metalalbum fra 90-tallet og kanskje ikke så spesielt. På den andre siden, så er det ingen tvil om at det er veldig bra black metal og at det har nok særpreg til å skille seg ut i hordene av album som kom ut den gang. Musikken har ikke helt den iskalde følelsen mange mener black metal skal ha, men den har sin egen onde følelse av old school ekstrem metal som høres ut som at Kiss the Goat kunne ha kommet ut mye tidligere enn 1995. Ikke det kaldeste og grimmeste black metalsjangeren har å by på, men uten tvil et band og album fylt med kvalitet.

-----------------------------------------------

Living with Disfigurement er et britisk death metal band som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre den siste EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: