søndag, mai 17, 2015

Metal Søndag 17. maiTenk at det er hele 6 år siden 2009. Ikke bare kom dette albumet jeg skriver om nå ut, men jeg skrev en Metal Søndag på 17. mai da også. Om samme band som jeg skriver om nå. Utgivelsen den gang var Til Dovre Faller, som var dedikert til 17. mai. Musikalsk sett går Til Dovre Faller og Landkjenning på mye av det samme. Landkjenning handler riktig nok ikke om 17. mai, men det er veldig patriotisk musikk om norsk natur og vikinger (Olav Trygvason blir nevnt ofte på dette albumet). Musikken er veldig melodiøs og selvsagt fylt opp med norsk folkemusikk. Det er viking metal, men det er klare hint av melodiøs folkepunk rock som står nesten like sterkt fremme i musikken som metalriffene. Folkepunkelementet er kanskje mest tydelig på drikkesangen Longships and Mead, som er den eneste låta med engelsk lyrikk. Det er ikke spesiell hard eller tung metal det er snakk om, men i gjengjeld er det veldig catchy musikk som er ganske episk til tider.

Er du ute etter knallhard viking metal med klare black metalelementer, så er dette ikke albumet for deg. Men liker du ideen om melodiøs viking punk og folkerock som akkurat har nok av de rette riffene til at det kan kalles metal, så er Landkjenning det perfekte albumet. Dette er musikk laget for norsk skog, fjell og fjorder. Musikk for vikingtokt og for å finne frem drikkehornet.

------------------------------------------------

Xenomorphic Contamination er et italiensk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: