søndag, januar 04, 2015

Metal Søndag 4. januarPower metal med ekstrem metalvokal er en ekstremt sjelden vare. Jeg skrev om Children of Bodom for ikke så mange uker siden som startet denne stilen. Den tok aldri av og de endte opp med å bli mer en innflytelse på melodiøs death metal enn på power metal. Men det er minst et til power metalband der ute som gjorde det samme som Children of Bodom gjorde, og selvsagt er de finske. Menace and Prayer er ikke så ulik mye av det som var vanlig for melodiøs death metal fra tidlig 2000-tallet og det er på det andre albumet hvor de kjører på med power metal hele veien, men det er en stor nok dose power metal i musikken til at den teller som et power metalalbum i mine ører. Vokalen er som i mange melodiøse death metalband en høy pitch growling som knapt kan kalles growling, og i likhet med så mange melodiøse death metalband, så har musikken ingenting med death metal å gjøre. Her er den ekstra melodiøs og fylt opp med keyboards hele veien. Hadde det vært ren falsettvokal, så hadde ingen reagert på om jeg kalte den for power metal. Trommene og riffene er der, så hvorfor late som om det er noe annet på grunn av vokalen?

Menace and Prayer er catchy og tøff musikk. Vell, den den er pinglete etter ekstrem metalstandarder, men tøff nok for power metalfans. Det er ingen trege låter, bare raske riff fylt med energi. Det er umulig å sitte stille når man hører på denne type musikk. Dette er musikk for både fans av de mest pinglete melodiøse death metal bandene og finsk power metal.

--------------------------------------------------

Plaguewielder er et luxembourgsk atmosfærisk doom band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: