søndag, januar 25, 2015

Metal Søndag 25. januarSummoning er et ganske kjent navn for fans av episk atmosfærisk black metal som er basert på bøkene til J.R.R. Tolkien. Med andre ord ikke et så fryktelig kjent band, men har du litt peiling på black metal, så vet du hvem de er. De er mest kjent for sine ambient lydlandskaper bygget opp av monotone riff, keyboards og trommemaskin. Men dette var ikke hvordan de startet. Lugburz er deres debut og det første og siste albumet med en faktisk trommis i stedet for en trommemaskin. I stedet for en monoton marsj beat, så er trommene mye nærmere typisk black metal trommer. Det er heldigvis ikke overdreven bruk av blast beats, men de er betydelig raskere og mer intens enn det fans assosierer med de senere klassiske Summoning albumene. Riffene er også betydelig raskere og mindre monotone. De er ikke så ulike hva man forventer fra klassisk Burzum, og sammen med den skrikende vokalen, så føles det nesten som at man faktisk hører på gammel Burzum til tider. Dette er med andre ord veldig annerledes fra de senere albumene.

Jeg ser for meg at folk som aldri har hørt Summoning burde kanskje høre på noen av de senere albumene før de hører på Lugburz. Dette albumet representerer ikke den unike sounden de skulle utvikle etter at de kvittet seg med trommisen og erstattet han med en trommemaskin. Når det er sagt, så er dette et veldig solid album som de fleste fans av old school black metal vil like. Det er ingen klassiker, men bra nok til at det er verdt å skaffe seg. Men ønsker du å forstå hvorfor Summoning alltid må nevnes når det er snakk om østerisk og atmosfærisk black metal, så må du se til oppfølgerne til Lugburz.

-----------------------------------------------------

Accursed Spawn er et canadisk death metal band som har gitt ut 4 demoer/EP-er. Dere kan høre den siste på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: