søndag, november 30, 2014

Metal Søndag 30. novemberJeg ønsker bare å si at bildet ikke er en dårlig og ødelagt .jpeg-fil jeg bruker som bilde. Bildekvaliteten på platecoveret er nettopp så dårlig på både CD og vinylutgaven jeg har. Odyssey fortsetter den mer kommersielle og melodiøse sounden fra det forrige albumet. Det er tydelig at Malmsteen ønsket å konkurrere med de mer melodiøse puddelrock og AOR-bandene på hitlistene i USA. Det betyr ikke at dette albumet er hard rock hele veien, men forvent noen pinglete låter som Heaven Tonight, som høres ut som om de er skrevet for Bon Jovi eller Winger. Det er fortsatt en del skikkelig melodiøse metallåter fylt med fantastisk gitar shred i ekte Yngwie Malmsteen stil. Han er fortsatt stjernen i sitt eget band, og det er ingen tvil om at han kan spille gitar som bare faen. Når det er sagt, så har han mye konkurranse fra keyboardgeniet Jens Johansson. Dette kom dessverre til å bli det siste studioalbumet med Jens på keyboards. Odyssey er også det første og siste albumet med Joe Lynn Turner på vokal. Han burde være et kjent navn for fans av melodiøs hard rock og heavy metal. Ikke bare fordi han var på dette albumet, men fordi han også sang for Rainbow og Deep Purple.

Det er en del på dette albumet som er mer kommersiell hard rock enn metal, men liker man sånt, så er dette veldig bra hard rock. Uansett hva man måtte synes om det, så er det verdt å sitte gjennom de låtene for å høre skikkelig power metalåter som Rising Force, Riot in the Dungeons og Faster than the Speed of Light. Dette er først og fremst et album for fans av den melodiøse siden av metal. For fans av metal som er veldig teknisk i gitarspillet, men som har den mer tradisjonelle og catchy låtstrukturen gode rocke og metal låter har. Dette er et album ingen fans av skikkelig 80-talls metal burde være uten.

------------------------------------------------

Terra Morta er et amerikansk death metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: