søndag, august 17, 2014

Metal Søndag 17. august


Earache, 1990

Napalm Death er grindcoresjangerens gudfedre. De er ikke direkte det aller første grindcorebandet, men de er på mange måter dem som definerte hele sjangeren. Deres brutal tolkning av hardcore punk har satt permanente spor i ekstrem musikk. Da 90-tallet begynte å nærme seg, så begynte de å ta inn death metalelementer i musikken. Dette likte ikke deres vokalist Lee Dorrian, og han sluttet for å danne Cathedral (men det er en historie jeg allerede har tatt i en tidligere utgave av Metal Søndag). Mark "Barney" Greenway tok over og har vært bandets faste vokalist siden den gang. Napalm Death fungerer utrolig bra som et death metalband. Det er fortsatt klare hint av grindcore i riffene og de høres fortsatt ut som Napalm Death, men låtstrukturene er mye lengre og høres mer ut som skikkelige metallåter. I stedet for 1-2 minutter lange utbrudd av grindcore, så er det mer strukturerte death metal låter på 3-4 minutter. Det venstrevridde sinnet rettet imot maktmennesker og deres hykleri og ondskap er der fortsatt, og man kjenner trangen til å ta til gatene for å brenne ned regjeringsbygg og kontorene til kapitalistsvin.

Napalm Death er et av de viktigste bandene i både metal og punkrockens historie. De var lenge det mest ekstreme bandet i hele verden, og når det er snakk om tidlig 90-talls death metal, så er dette uten tvil et av de mest brutale albumene fra denne tidsperioden. Alle låtene er fylt med fucking heavy og brutale riff som er like tøffe i dag som da dette albumet kom ut. Harmony Corruption er en obligatorisk klassiker for en hver fan av både death metal, grindcore og ekstrem musikk generelt.

---------------------------------------------

Recreate the Sun er et norsk melodiøst death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres SoundCloud (bla litt ned på siden deres for å komme forbi de korte samplene for å finne EP-en)

Nå over til metal musikkvideoer.Fanvideo.

0 Comments: