søndag, juni 22, 2014

Metal Søndag 22. juni



Black metal er en sjanger som kan være vanskelig å sette seg inn i. Enkelte band og album er enkle nok å forstå så lenge du aksepterer at det skal være stygt og rått, men når det kommer til band som Choronzon, så kan det bli litt for surt og sært selv for black metalfans. Ikke fordi musikken er noe spesielt mer ekstrem enn vanlig, men på grunn av den okkulte og drømmeaktige måten låtene er satt sammen på. Musikken er dypt forankret i industrial og høres ofte ut som nettopp det, bare mer black metal. Det er bruk av elektronisk musikk og trommene er laget med en trommemaskin, så de har en umenneskelig og sjelløs følelse over dem. Sammen med den stygge gitartonen og lydproduksjonen, så skaper de noe marerittaktig som nok vil gi mange lyttere hodepine etter bare noen få låter. Musikken er direkte ubehagelig og alt annet enn catchy. Man vil huske lite av hva man har hørt på annet enn at det var grusomt. Det føles som en drøm man har i halvveis våken tilstand. Men gidder man å høre på dette albumet flere ganger, så vil man oppdage gode riff og at det er faktisk jævlig kul musikk.


Dette er et album bare noen få vil i det hele tatt like, enda mindre høre på fra start til slutt. Synd, siden dette er nettopp den type ubehagelig musikk mange black metalmusikere ønsker å lage. Som nevnt er det ikke at musikken er for ekstrem som er problemet, men mer hele atmosfæren bak musikken. Dette er med andre ord ikke musikk for den gjennomsnittelige headbanger som vil ha kule riff å drikke øl til. Dette er for fans av seriøs okkult musikk, og de mest ekstreme sidene av black metal og industrial. P.Emerson Williams som står bak all musikken er fortsatt aktiv og Magog Agog er det perfekte stedet å starte for de våger å utforske hans marerittverden fra en annen verden.

----------------------------------------------------

Loss of Self er et australsk black metal band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre den første demoen på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.




0 Comments: