søndag, juni 15, 2014

Metal Søndag 15. juniDetest er et dansk death metalband som gav ut noen demoer og dette albumet, og det er det hele. De er fortsatt aktive, men de har ikke gikk ut noe nytt. Musikalsk er det ganske rett frem 90-tallsdeath metal. Blytunge riff, og vokalen er selvsagt growling. Det er lite misbruk av blast beats og det er for det meste bra skrevet låter med gode riff. Musikalsk er det ikke mye som skiller dem ut i fra andre death metalband fra denne tidsperioden. Det som gjør dem interessante er at Dorval er et konseptalbum med fantasy/science fiction historie bandet har skrevet basert på tegneserien Laïlah av Caza. Handlingen foregår på planeten Dorval, som blir invadert av et intergalaktisk imperium som utrydder dens befolkning. Den blåe kvinnen på coveret gjemmer seg på en øy der hun driver på med magiske ritualer. Kommandant Zyrion fra den invaderende hæren finner henne og voldtar henne, for å selv bli drept av henne og det magiske ritualet fullføres, som hevne hennes utdødde rase.

Som nevnt, så der det lite musikalsk som skiller Detest og dette albumet fra annen death metal fra denne tidsperioden. Det er at det er et fantasy/science fiction konseptalbum som gjør dette unikt. Dette er ikke noen tapt og glemt klassiker, og musikken er ikke teknisk eller eksperimentell nok til å virkelig passe lyrikken. Det er uansett at album som er verdt å spore opp. Det er bra nok death metal og historien andreledes nok til at det er verdt å følge med på lyrikken. Det er et unikt album på sin egen måte selv om musikken aldri beveger seg utenfor rettfrem death metal. Noen ganger er rettfrem death metal mer enn bra nok til å skaffe seg et album, og at det er et konseptalbum blir en bonus.

------------------------------------------

Manifestor er et svensk death/thrash band med to demoer ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Dere kan se noen illustrasjoner av Caza, som skrev tegneserien albumer er inspirert av her og her. Det er ikke han som har illustrert platecoveret. Det er gjort av en fyr som heter Franz Theis, som jeg ikke kunne finne noe info om.

Nå over til metal musikkvideoer.


Fleetwood Mac cover.


0 Comments: