søndag, april 20, 2014

Metal Søndag 20. aprilEMI Music, 1980

Dette er NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal for de av dere som har så vidt begynt å høre på metal) på sitt reneste. Hvis noen lurer på hva NWOBHM er, så bare pek på dette albumet. Saxon tar alt de har lært om 60 og 70-tallshard rock fra da vokste opp og gjort de elementene om til ren heavy metal som skulle definere 80-tallet. Man kan føle 70-tallet og 80-tallet kollidere hardt. Åpningssporet Motorcycle Man setter tonen med riff som rocker hardt. Riffene er raske, catchy og føles så energiske. Dette er den musikalske magien man bare finner i ren heavy metal. Og det er bare starten på et album som bare blir bedre og bedre for hver låt. Tredjesporet 747 (Strangers in the Night) er en av de mer rolige og melodiøse låtene, men det er med en fantastisk stemning som gir gåsehud. Gitarene er bare fantastiske, både når det er snakk om riff, soloer og gitartone. Tittelsporet er så ufattelig catchy og rocker så hardt som det går an å rocke. Det nærmeste man kommer et svakt spor er den obligatoriske balladen Suzie Hold On, og den er faktisk ganske grei å høre på som en enkel hard rock låt.

Dette albumet er en obligatorisk klassiker for alle metalheads. Det er hard rock ‘n’ roll spilt på en ekte heavy metal måte som ikke bare kom til å definere NWOBHM, men heavy metal. Dette er dypt forankret i rock, men samtidig så er det et av de albumene som viste alle en gang for alle at heavy metal er en egen sjanger separert fra hard rock. Det er til og med tidlig speed metal i noen av låtene. Har du ikke dette albumet, så har du ikke lov til å ha langt hår, bruke dongeri, lær eller kalle deg selv for en metalhead. Dette er en så obligatorisk klassiker at du fortjener ikke en gang å leve med mindre du har den både på CD, kassett og vinyl.----------------------------------------------------------

Empire of the Scourged er et nederlandsk industrial metal band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres SoundCloud.

Nå over til metal musikkvideoer.


Fanvideo.


0 Comments: