søndag, februar 02, 2014

Metal Søndag 2. februar90-tallet var en tid hvor thrash ble overkjørt av andre musikktrender, delvis fordi metalundergrunnen begynte å fokusere mer på death og black metal, delvis fordi det var for mange thrashband og folk gikk lei, men den viktigste grunnen var at de mange av de store navne innenfor amerikansk thrash skiftet stil. Anthrax gikk for en mer groove metal sound og Metallica begynte å spille ekstremt dårlig rock, skreddersydd for folk som hører på listepop og andre musikkhatere. Megadeth gikk heldigvis ikke så langt. Countdown to Extinction er mer heavy metal enn noen rock eller groove abort. Det er fortsatt en god dose thrash i riffene, og de er fortsatt jævlig bra spilt, så det er ingenting å klage på. Det er noen som ikke liker dette albumet på grunn av stilskiftet, men det er ganske poengløs klaging siden et stilskifte var dømt til å skje. Man kan høre at de var på vei til en mer melodiøs sound på Rust in Peace, så den mer melodiøse sounden på Countdown to Extinction burde ikke ha kommet som noen overraskelse for noen.

Dave Mustaine har fortsatt den råtne drittsekkstemmen vi alle elsker/hater, riffene er jævlig bra, eneste problemet noen skulle ha med dette albumet er at det er heavy metal i stedet for thrash. Jeg kan forstå ønsket om å få et til klassisk thrashalbum med masse speed, men jeg ser ingen grunn til å klage på god gammeldags midttempo heavy metal. Liker du heavy med gode riff og god atmosfære, så har all du god grunn til å skaffe deg Countdown to Extinction.

---------------------------------------------

Killjoy Corporation er et finsk melodiøs death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

0 Comments: