søndag, januar 19, 2014

Metal Søndag 19. januarEmperor trenger ingen vel ingen introduksjon. De fant opp symfonisk black metal og er et av de aller mest kjente bandene fra Norge. Gitaristen brente ned noen kirker og trommisen knivstakk og drepte en fyr. Alle kan historiene, så la oss fokusere på albumet. Anthems to the Welkin at Dusk er klassisk symfonisk black metal. Det vil si det er skikkelig black metal med symfoniske elementer, ikke melodiøs metal med et lite hint av black metal og masse symfoni og synth på toppen, slik man finner i et annen kjent norsk band, som jeg vil la være å nevne. Metaldelen er hard med den overveldende vegg av lyd følelsen. Det er masse raske riff og blast beats som treffer lytteren, men det er samtidig mye melodi hvis man hører etter. Det hele er genialt sammen med det symfoniske elementet til noe virkelig episk, magisk og ondskapsfullt. Det er en stor satanistisk symfoni som hyller mørket.

Personlig liker jeg debuten bedre. Det er et mer råere og skumlere album, men jeg må innrømme at Anthems to the Welkin at Dusk er teknisk sett et bedre album. De har komponert noe fantastisk med dette albumet, som gjør det til en obligatorisk klassiker en hver black metalfan burde være kjent med. Det er krevende musikk som krever mange gjennomlytninger, men det er verdt tiden det tar for å virkelig sette seg inn i musikken.

-----------------------------------------

Bill Pulmonary Embolism er et amerikansk teknisk death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: