søndag, november 03, 2013

Metal Søndag 3. novemberJeg har nevnt uttrykket flower metal i tidligere utgaver av Metal Søndag. Det brukes for å beskrive pinglete, overmelodiøst og up beat power metal. De fleste som hører på metal assosierer sjangeren med mørke, brutalitet og fare. Mye power metal har det, men det har ofte mer fokus på melodiøse riff enn i andre former for metal, og som et resultat høres mye power metal ut som en mer metallisk, episk og cheezy utgave av 80-talls hard rock og pompøs AOR. Er det et band som fanger opp hele flower metalbegrepet perfekt, så er det Sonata Arctica. De er fra Finland, de gav ut dette albumet akkurat den tiden power metal begynte å eksplodere og musikken deres er alt det man assosierer med det negative begrepet flower metal. Og jeg elsker hver sekund av det. Det er verdt å nevne at de gikk under navnet Tricky Means før de gav ut dette albumet og startet som en popgruppe. Ecliptica er så stereotypisk finsk power metal som man får det. Up beat melodier, episk lyrikk og stemning, trommer som dundrer i vei med nonstop dobbelbass og dramatisk vokal. Og selvsagt er keyboards plassert godt fremme i lydbildet. Tony Kakko fremfører den corny lyrikken med all den følelse overhode mulig som om det skulle være det vakreste og dypeste lyrikk noen hadde skrevet. Musikken veksler mellom rask som faen power/speed metal og dramatiske ballader.

Dette er et album og band man enten elsker eller hater. Jeg vet det er metalheads der ute som digger power metal, men som ser på Sonata Arctica som litt for up beat og pinglete. Siden jeg elsker ting som er over the top nerdete, cheezy og corny, så er det en selvfølge at jeg er en av de som digger dette albumet. Det er raske og tøffe riff under keyboardene. Veldig melodiøse riff, men raske og tøffe uansett. Liker du overdramatisk og melodiøs metal, og ikke er redd for å bli stemplet som en teit nerd som hører på teit metal, så må du sjekke ut dette albumet.

-----------------------------------------

Tod Huetet Uebel er et portugisisk black metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: