søndag, oktober 27, 2013

Metal Søndag 27. oktoberVanligvis avslutter jeg oktober med å skrive om et King Diamond album, men et Mercyful Fate album er vel mye av det samme. Det er King Diamond på vokal og lyrikken handler om skrekk, så det er like my god Halloweenstemning å finne her som på hvilken som helst King Diamond album. Hank Shermann er tilbake på gitar, så det er med andre ord ikke bare King Diamond som prøver å tjene penger på det gamle Mercyful Fate navnet. Albumet åpner med Egypt, som kan sees som en direkte oppfølger til Curse of the Pharaohs. Riffene er som forventet fucking geniale og King Diamond sin sære og umenneskelige falsettvokal skaper den overnaturlige stemningen. Og det er bare oppvarmingen på resten av albumet. Det er skrekk, fantastiske riff og soloer hele veien. Satanismen fra de gamle albumene er der fremdeles, men mer i bakgrunnen av de individuelle skrekkhistoriene hver låt er dedikert til.

Er dette like genialt som de to første albumene? Nei, men ingenting kan være det. Dette albumet er først og fremst for fans av Mercyful Fate og King Diamond. Jeg anbefaler alle å skaffe seg de to første Mercyful Fate albumene og en håndfull med King Diamond album før de skaffer seg dette. Når det er sagt, så er ikke dette på noen måte en dårlig introduksjon til verken Mercyful Fate eller King Diamond. Vokalen til King Diamond kan virke ufrivillig komisk og for sær første gang man hører den, men det går ikke lang tid før den går over til å bli creepy og begynne å komme fra innsiden av hodet ditt i stedet før høyttalerne/øretelefonene. Dette er top kvalitets heavy metal med en fantastisk skrekkstemning.

-----------------------------------------------


Devour the Martyr er et australsk melodiøs death metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.

Fanvideo.


0 Comments: