søndag, september 08, 2013

Metal Søndag 8. septemberJeg tror de aller fleste som hører på amerikansk thrash vet hvem Testament er. De ble dannet i 1983 under navnet Legacy frem til 1986, da de skiftet navn til Testament og fikk platekontrakt med Atlantic Records. På overflaten høres de som veldig rettfrem amerikansk thrash, som ikke er altfor ulik Metallica, men når man hører godt etter og følger med på musikken, så hører man mye mer. Testament er kanskje ikke det mest ekstreme innenfor thrash, men fy faen for noen jævlig geniale riff og gitarharmonier de har på dette albumet. Mye av disse geniale riffene og harmoniene er takket være den klassiske treningen til Alex Skolnick. Han var knapt 20 år gammel da de spilte inn dette, men an spiller bedre gitar enn de fleste. Testament er selvsagt ikke det eneste thrashbandet fra 80-tallet med klassiskinspirerte gitarpartier, men få gjorde det så bra som Alex Skolnick. De er ikke der som fancy gitarjokking, men som en naturlig del av lydbildet som man bare legger merke til om man hører etter. Musikken føles med andre ord ut som rettfrem jævlig tøff thrash uten at man føler noe behov for å overanalysere det.

Elsker du old school thrash, så elsker du Testament. Om du er typen som hører hovedsakelig på tysk thrash, så er det fult mulig du vil avvise Testament som bare enda et stereotypisk amerikansk thrashband, men du vil da ta feil.

-------------------------------------------

Utstøtt er et amerikansk black/viking metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: