søndag, august 25, 2013

Metal Søndag 25. augustMange ser på black metal som en typisk norsk ting, mens death metal er en mer svensk ting. Til tross av dette, så har svenskene klart å komme med black metal som kan konkurrere med den norske. The Black er stykke med skikkelig rå og grim old school black metal. Ikke bare i form av musikken, men de har Jon Nödtveidt (mest kjent fra Dissection) på gitar og vokal. Jon Nödtveidt har vært i fengsel for å være medskyldig i drap og begikk ritualistisk selvmord i 2006. Han var en skikkelig satanist og alt det der, så dette er virkelig kvlt black metal. Vokalen og riffene han er betydelig råere enn noe av låtene han laget og fremførte for Dissection. Musikken har den virkelige råe, kalde og satanistiske stemmingen ekte black metal skal ha. En sjelden gang i blant, så dukker keyboards opp i musikken. De er sjeldne nok til at de aldri er i veien for riffene og de gjør en god jobb med skape en mørk stemning. Dette er den rene ondskapen som alle tilhengere av old school leter etter.

Jeg ønsker å avslutte denne anmeldelsen med Jon Nödtveidt sin holdning til selvmord:

"The Satanist decides of his own life and death and prefers to go out with a smile on his lips when he has reached his peak in life, when he has accomplished everything, and aim to transcend this earthly existence. But it is completely un-satanic to end ones own life because one is sad or miserable. The Satanist dies strong, not by age, disease or depression, and he chooses death before dishonor! Death is the orgasm of life! So live life accordingly, as intense as possible!"

--------------------------------------

7.5 Tonnes of Beard er et britisk sludge band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres ReverbNation.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: