søndag, februar 17, 2013

Metal Søndag 17. februar


Selvfinansiert, 1999

De var ikke de første til å spille drone doom, men de var det bandet som fikk folk til å oppdage konseptet og kickstartet en liten trend. Jeg snakker selvsagt om Sunn O))), og dette er utgivelsen som startet det hele. 3 låter (4 på nyutgivelsen) med monoton støy, som er strukket ut til en time. Gitar, bass og ikke noe mer. Bare minimalistiske doomriff spilt ekstremt sakte og repetert med liten variasjon. Det er fucking heavy og ikke noe annet. For mange er dette mer kjedelig enn noe annet, men er du rette typen, så er det hypnotiserende og drar deg inn i dyp transe. En transe fylt med evig mørke og død. En transe av ren doom. Det blir ikke særlig tyngre enn dette. Jo mer man skrur opp lydvolumet, jo bedre kjenner man det. At alt bare forsvinner og lyden blir det eneste som eksisterer.

Dette er en utgivelse for spesielt interesserte. Det er for fans av doom metal som synes doom burde være enda tregere, mørkere og tyngre enn det allerede er. For fans av dyp musikk med fokus på lydlandskaper. Den gjennomsnittelige metalhead vil ikke nødvendigvis hate dette, men jeg tviler på at hvis du ikke er typen som digger mer abstrakt musikk som virkelig dratt ut til det ekstreme, så ikke dette en utgivelse du burde sjekke ut. Dette er mer musikk for virkelig særinger som meg.

-------------------------------------------

Beyond the Gallows er et amerikansk melodiøs death metal band med en selvfinansiert EP ute. Du kan høre hele EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: